"Şimdi artık 'Kürdistan'ı kuracağım' diyecek"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) Başkanı ve Kürdistan Demokratik Parti (KDP) lideri Mesud Barzani ile Diyarbakır'da buluşmasının yankıları devam ediyor... CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç, Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi.

Yayınlanma: 18.11.2013 - 15:48
Abone Ol google-news

Diyarbakır'da Mesut Barzani'yle buluşan Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında 'Kuzey Irak Kürt Bölgesi' yerine ilk kez 'Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi' demesi gündeme damgasını vurdu.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç Başbakan'ın 'Kürdistan' demesiyle ilgili "Ben ona Recep demiyorum, Tayyip diyorum. Ülkeyi parçalara ayırdı, böldü. İçimiz kan ağlıyor. Amacı ülkeye şeriat hukuku esasına dayalı bir düzenleme getirmek. Türkiye Cumhuriyeti'ni yok etmek. Diyarbakır'da daha önce yaptığı açıklamalarda 'Kürt sorununu çözeceğim' demişti. Bu işin tohumlarını daha o zaman attı. Şimdi artık 'Kürdistan'ı kuracağım' diyecek. Tayyip'in karşısında ülke olarak dimdik durabilmek lazım. Yunanlılar gelmiş 16 adayı işgal etmiş. Kısım kısım parçalanıyoruz. Perde arkasında Tayyip'in yaptığı pazarlıklar var. Yalaka basın da haklıymış gibi çizip duruyor. İnsanların artık uyanması, oynanan oyuna karşı durması gerek. Bunlar hep önceden planlanmış stratejiler. İçimiz kan ağlıyor..." açıklamasında bulundu.

Genç, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili "Tayyip'in amacı dershaneleri kapatıp özel okul yapmak. Herkes de biliyor ki bunun arkasında da cemaatler var. Amacı cemaatlere gelir kaynağı oluşturmak. Tayyip bu ülkeye kabus gibi çöktü" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon