Şimdi kaçan kaçana

Şırnak’ın Balveren ilçesindeki Mustafa Bayram Çok Programlı Anadolu Lisesi, geçtiğimiz yıl İmam hatip lisesine çevrilmesinin ardından okula hiçbir öğrenci kayıt yaptırmadı. Okulun yeniden eski haline dönüştürülmesini isteyen CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Yeren, “Geçtiğimiz yıl imam hatibe çevirilen liseye 3 öğrenci kayıt yaptırırken bu yıl hiçbir öğrenci kayıt yaptırmadı. Bu okuldan çıkan öğrenciler derece yaparken şimdi okul bomboş. Başarılı bir okulun hiçbir gerekçe yokken imam hatibe çevrilmesi art niyetlidir” dedi.

Yayınlanma: 29.07.2019 - 21:23
Abone Ol google-news

Şırnak’ın Balveren ilçesindeki Mustafa Bayram Çok Programlı Anadolu Lisesi, geçtiğimiz yıl imam hatip lisesine çevrildi. Okulun imam hatip lisesine dönüştürülmesinin ardından 3 öğrenci kayıt yaptırırken, birçok öğrenci ise kaydını başka okullara alarak eğitimlerine devam etti. Öğrenci velilerinin tüm girişimlerine rağmen okul eski haline dönüştürülmeyince bu yıl okula hiç bir öğrenci kayıt yaptırmadı. 

İl milli eğitim müdürü ile okulun eski haline döndürülmesi için görüştüklerini söyleyen CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Yeren, “İl milli eğitim müdürü bize ‘Orası Kilise olsaydı daha fazla öğrenci kayıt olurdu’ diye saçma bir yanıt verdi. Bir çok programlı lisenin imam hatibe çevrilmesinin keyfi bir muamele olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 

37 ülkeden bir öğrenci kabul edilmişti

Okulun boş kalmasına sitem eden CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Yeren, “Balveren beldemiz eğitimdeki başarı konusunda istisnai bir yer. 2000’lerin başında 37 ülkeden sadece 1 öğrencinin kabul edildiği okula bu okulumuzda okuyan öğrenci kabul edilmişti. Yine İstanbul Üniversitesi’ne birincilikle giden bir öğrencimiz ve İsrail’de ödül alan öğrencilerimiz oldu. Bu okuldan mezun olanlar kendi imkânlarıyla bir kütüphane açmışlar ve ders veriyorlardı. Okuma yazma oranı çok yüksek olan beldemizde böyle başarılı bir okulu imam hatibe çevirince bu yıl hiçbir öğrenci kayıt yaptırmadı, okul bomboş kaldı. Bu belde adına üzücü bir durum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler