San Sebastian'da Fipresci ödülü "High Life"a

66. San Sebastian Film Festivali'nin bu akşam kapanış töreniyle sahibini bulacak ana ödülleri öncesi verilen Uluslararası Eleştirmenler Ödülü'nü (Fipresci) usta Fransız yönetmen Claire Denis'nin Ingilizce dilinde çektiği ilk film olan "High Life" kazandı.

Yayınlanma: 29.09.2018 - 13:43
Abone Ol google-news

Başrollerinde Robert Pattison, Juliette Binoshe ve Mia Goth gibi starların yer aldığı bilim-kurgu türündeki film, bilinmeyen bir gelecekte, konteynır misali bir uzay kapsülünde hapsedilen mahkumlar üzerinden insanlık hallerine bakıyor. Ödul öncesi söyleşimizde "Insan karmaşık olduğu kadar çok da kırılgan bir yaratık" diyen Claire Denis, hüzünlü bir yalnızlık hissiyatının üzerimize çöktüğü, arada çılgınlıkların da ziyadesiyle koyverildiği bir uzay yolculuğu tasarlamış. Ödülünü alırken "Eleştirmenlerin takdiri cok önemli, bu desteği almanın beni ne kadar çok mutlu ettigini anlatamam" diyen Denis, kuşkusuz filmini 'gayet saldırgan ve gereksiz şiddetli' nitelendirenlere yanıt vermek istiyordu ve zaten açıkça "Ben incelikli ve şevkatli bir film yaptığımı düşünürken gelen böyle eleştiriler bana hiç anlaşılmadığımı düşündürdü" dedi. "Beau Travail", "White Material" ve "Trouble Every Day" misali filmleriyle tanıdığımız 72 yaşındaki yönetmen oyuncularına da teşekkür etmeyi ihmal etmedi ve "Onlarsız bu film olmazdı" dedi.

Altın Istiridye yarışının jüri başkanı Amerikalı yönetmen Alexander Payne'in seçimi merakla beklenirken "High Life"in şansı "Rojo", "El Reino" ve "Entre dos aquas" gibi filmlerle birlikte yüksek görünüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler