"Müslüm filminin senaryosu gerçek değil" iddiasına Mustafa Uslu'dan yanıt

Mahkeme kayıtlarına göre; Müslüm filminde, Müslüm Gürses’in babası Mehmet Akbaş’ın kızı ve eşini öldürdüğü şeklindeki senaryonun gerçek olmadığı ortaya çıkmıştı. Konu ile ilgili konuşan filmin yapımcısı Mustafa Uslu, "Bize anlatılan Ezo’nun öldüğüne dair şeylerdi. İşin aslında cinayet çok sert. Olayı görenlerle de konuştuk cinayet sert olduğu için yansıtmadık tamamını. Ezo var çünkü Ezo’nun fotoğrafları var" dedi.

Yayınlanma: 22.11.2018 - 11:55
Abone Ol google-news

Müslüm filminde, Müslüm Gürses’in babası Mehmet Akbaş’ın kızı ve eşini öldürdüğü şeklindeki senaryonun gerçek olmadığı, mahkeme kayıtlarından ortaya çıkmıştı. Filmde Müslüm Gürses’in babası Mehmet Akbaş’ın, Adana’da, eşi Emine’yi evinde bıçaklayarak, kundaktaki kızı Ezo’yu da kundağıyla birlikte duvara vurarak öldürdüğü yönündeki kurgunun gerçek olmadığı mahkeme kayıtlarında olmadığı belirtilmişti.

<haber-dikey:1147319>

 

Filmin yapımcısı Mustafa Uslu, konuyla ilgili Kanal D'de yayınlanan 2. sayfa programında soruları yanıtladı. Uslu, 'Ezo'nun fotoğraflarını da kullandık' diyerek senaryonunun gerçek olmadığı iddialarını yalanladı.

"BİZE EZO'NUN ÖLDÜĞÜ ANLATILDI"

Mustafa Uslu, olayın kurgu olmadığını ifade ederek şunları söyledi:

Biz filmi yaparken önce Muhterem Nur’la 1 haftaya varan mülakat yaptık. Daha sonra Adana’ya giderek Müslüm abinin yakın arkadaşları hayatına giren insanlarla da görüştük. Bize anlatılan Ezo’nun öldüğüne dair şeylerdi ki Ezo’nun fotoğrafları da var. Müslüm’ün annesi bıçaktan kurtulup yandaki evin bahçesine sığınıyor ve babası 22 bıçak darbesiyle kadını öldürüyor.

"CİNAYET ÇOK SERT"

"Biz sinema anlatım dilini kullanarak cinayeti anlattık. Öyle çekince de sert olunca buraya metaforik bir sahne koyduk. Onu da oraya koyarak daha yumuşatmak istedik. İşin aslında cinayet çok sert. Olayı görenlerle de konuştuk cinayet sert olduğu için yansıtmadık tamamını. Ezo var çünkü Ezo’nun fotoğrafları var. Ezo’nun o yıl öldüğünü ve o olayda öldürüldüğünü gören görgü tanıkları var."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler