Diktatör Adolf Hitler’in Hayatının Esrarengiz Yönleri

50 Yıllık Yeşilçam Emekçisi Muammer Çetintaş 385 filmde reji asistanlığı yapmış fazla yeteneği olmayan bir sinemacıdır. Hayattaki en büyük ideali yönetmenlik ve yapımcılıktır. Senaryosunu yazdığı hikâyeyi çekebilmek için babadan kalma evini ipotek ettirir.

Yayınlanma: 26.11.2015 - 11:03
Abone Ol google-news

Sigaradan dolayı akciğerlerini alkolden dolayı da karaciğerini kaybetmek üzeredir. Karısı ve oğlu onu terk ederek yıllar önce Almanya’ya yerleşmişlerdir. Muammer Almanya’ya gidip gelirken Hitler’in hayatıyla ilgilenir ve onu sinemaya aktarmaya karar verir. Sonunda filmi bitirir. Amerikalı alternatif çekimlerle uğraşan bir firma filmi satın alır. Film dünyanın en kötü filmleri arasında bir numara seçilir. Yaşamı boyunca içe dönük ve yalnız yaşayan Muammer iyice hastalanır.  Yurt dışındaki oğlu sinema akademisini bitirmiştir. Babasını son bir kez görmeye gelir.  Bir sabah uyandığımızda Muammer Çetintaş artık dünyadan ayrılmıştır.

Halit Müjdat GÖZEN
 
                                                                                                             

Yönetmenin Filmografisi

İlk filmi 1963 yılında yönetmen Yılmaz ATADENİZ’in Yedi Kocalı Hürmüz’dür. 2015 yılına kadar yaklaşık 100 filmde rol aldı. 5 filmin yönetmenliğini yaptı. Türk alman ortak yapımı “Kobay” (DER MUTTERMAN) da yönetmenlik yaptı ve başrolünü oynadı.

İsveç’te çektiği “HASAN THE ROSE” filminde en iyi yardımcı oyuncu ödülü aldı. “GIRGIRİYE” filmlerinin öyküsünü yazdı. Bu seri filmler gişe rekoru kırdı.  Ali Özgentürk’ün “Bekçi” filmiyle Venedik Film Festivaline katıldı en iyi oyuncu adayı olarak gösterildi.  Diktatör Adolf Hitleri’in Hayatının Esrarengiz Yönleri son filmidir.

 

Yönetmenin Özgeçmişi

29 Ekim 1943 yılında İstanbul’da doğdu.

1953’de sahneye ilk kez çıktı. Vefa Lisesi’nde okudu.

1956-57 ‘de çeşitli amatör tiyatro topluluklarında rol aldı.

1960’da İst.Şehir Tiyatroları’nda profesyonel oldu ve Konservatuvar Tiyatro Bölümü’nü kazandı.

1963’de ilk filmini çevirdi.

Münir Özkul ve Muammer Karaca Tiyatrolarına girdi sanat dergilerinde şiirleri çıktı. Sadık Şendil’in senaryo asistanlığını yaptı. Türk Sinemasında çeşitli filmlerde reji asistanı senarist oyuncu ve yapımcı olarak görev aldı.

1966’da Ulvi Uraz Tiyatrosu’na girdi.

1967’de arkadaşlarıyla birlikte Halk Oyuncularını kurdu.

1968’de  ilk kez kendi özel tiyatrosunu açtı ve İstanbul Tiyatrosu’nda çalıştı. .

1991’ de MSM’yi kurdu.

1992 ‘de “MSM Ormanı’nı kurdu.

1995’de “Hamlet Efendi” adlı oyunu ödül aldı ve Devlet Tiyatroları’nda oynandı.  

2001’de MSM Huzurevi’ni kurdu.

100’e  yakın filmde, oyunda, binden fazla radyo ve TV. Skecinde rol aldı, bunların bir bölümünü yazdı ve yönetti. 100’den fazla oyun, 8 sinema filmi ve 5 TV dizisi yönetmenliği yaptı.

2007 yılında B.M  UNICEF İyi Niyet Elçisi seçildi.

Sekizi okullarda “yardımcı ders kitabı” olarak okutulan 56  basılı kitabı var. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler