Maral Büyüksaraç: Amacımız Özgecan yasasının tekrar gündeme gelmesi

15 Aralık'ta gösterime girecek olan 'Faint Sound' filminde Özgecan Aslan'ı canlandıran Maral Büyüksaraç, ""Maksadımız Özgecan yasasının tekrar gündeme gelmesi." diyor.

Yayınlanma: 03.12.2017 - 14:57
Abone Ol google-news

<video:878816>

İngiliz yönetmen Chris Surnames'in değişik ülkelerde kadın cinayetlerini sinemaya uyarladığı, Türkiye'den de Özgecan Aslan cinayetini işlediği 'Faint Sound' filmi 15 Aralık'ta gösterime giriyor.

 Farklı ülkelerde işlenen kadın cinayetlerine ilişkin tez hazırlayan İngiliz genç yönetmen Chris Surnames, Tarsus’ta evine gitmek üzere bindiği minibüste 11 Şubat 2015 tarihinde tecavüz girişimine direndiği için öldürülen Özgecan Aslan olayından yola çıkarak ‘Faint Sound’u yazdı.

Filmde Özgecan Aslan'ı canlandıran Maral Büyüksaraç, iki aylık bir çalışmanın ürünü olan ‘Faint Sound’ projesi için "Maksadımız Özgecan yasasının tekrar gündeme gelmesi. Erkan Can ve Hatice Aslan da sette çalışırken bunu detaylıca konuştuk.Oyuncu kadrosu olarak tek istediğimiz bu. Bu projede yer almamı ailem özellikle istedi.Filmimiz maddi sorunlardan ötürü yarım kaldığında Özben Önal ile görüştük. Ne eksiğimiz var ise liste yaptık.Filmimizin çekilebilmesi için her şeyi karşıladı.Maddi manevi bütün ekip yanımızda oldu.Onun için bütün ekip ona minnet borçluyuz.Filmimizin bütün geliri Umut Vakfına gidecek. Bir çok çocuğa umut olacak." diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler