Sistem ve Suriye masada

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin aksayan yönleri ve Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon görüşüldü. Bahçeli her iki konuda da destek verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez bir siyasi parti liderinin evinde görüşme gerçekleştirdi.

Yayınlanma: 31.07.2019 - 19:40
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk kez bir siyasi parti liderinin evinde görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan, “güncel siyaset ve dış politika üzerine” görüşmek üzere dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin evine gitti.
İki lider arasında İstanbul’da yenilenen seçimler sonrası beklenen görüşme dün, gerçekleştirildi. Görüşme, Erdoğan ile Bahçeli’nin diğer görüşmelerinin aksine Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda değil, sürpriz bir şekilde Bahçeli’nin evinde gerçekleşti. Erdoğan’ın, “göreve geldikten sonra ilk kez bir siyasi parti liderinin evinde görüşmeye gitmesi” dikkat çekerken, Erdoğan’ın daha önce de Bahçeli’yi “MHP Genel Merkezi’nde ziyaret etmek istediği ancak bu buluşmanın bazı nedenlerle daha önce gerçekleşemediği” belirtildi.

Saray’da toplantı
Bahçeli’nin ise “Erdoğan’ı nezaket çerçevesinde evinde ağırlamak istediği” ifade edildi. Ayrıca Erdoğan’ın Bahçeli’nin evindeki görüşmeye sivil plakalı araçla ve küçük bir konvoyla gittiği belirtildi.
Edinilen bilgiye göre görüşmede, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda oluşturulan bir ekibin çalışması hakkında Bahçeli’yi bilgilendirdiği ifade edildi. Erdoğan’ın Bahçeli ile görüşmesi öncesinde de Saray’da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili toplantı yapıldığı öğrenildi. Erdoğan’ın gerek daha önce milletvekilleriyle yaptığı toplantılar gerekse parti karar organlarıyla yaptığı toplantılardan elde edilen sonuçlar ve “milletvekillerinin sisteme yönelik şikâyetlerini Bahçeli’ye aktardığı” dile getiriliyor. AKP kanadından gelecek düzenlemelere ilişkin Erdoğan’ın Bahçeli’den “destek istediği” ifade ediliyor. Bahçeli’nin de “sistemin sac ayaklarının tam olarak oturtulması için AKP’ye destek vereceğini ilettiği” kaydediliyor.

‘Kontrol Türkiye’de olmalı’
Görüşmede Bahçeli’nin “Fırat’ın doğusuna bir operasyon yapılmasının zorunlu olduğunu” dile getirdiği kaydedilirken, MGK’deki “barış koridorunun oluşturulması” yönündeki mesajının da altının çizildiği belirtildi. Bahçeli’nin Erdoğan’a, “Fırat’ın doğusunda güvenli bölge kurulması ve bu bölgenin kontrolünün Türkiye’de olması gerektiğini” söylediği ifade edildi. Görüşmede ayrıca geçen haftalarda birinci grup malzemelerinin teslimatı tamamlanan S-400 hava savunma sistemi ve ABD’nin “yaptırım tehdidinin” de ele alındığı ve “bu tehditlere boyun eğilmeyeceğini ifade ettikleri” vurgulandı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler