DP genel başkanı Uysal'dan Çiller'e sert eleştiri: Namussuzlarla kazanacağıma...

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, eski Başbakan Tansu Çiller’in AKP’nin İstanbul Yenikapı Mitingine katılması dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Yayınlanma: 18.06.2018 - 14:24
Abone Ol google-news

 

Demokrat Parti Genel Başkanı ve İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Gültekin Uysal, eski Başbakan Tansu Çiller’in AKP’nin İstanbul Yenikapı Mitingine katılması dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Uysal, “Yaptıkları bu destek açıklaması; akıllara, kalplere, gönüllere, her şeyden öte vicdanlara sığmamıştır. Namussuzlarla kazanacağıma, namuslu insanlarla kaybetmeye, sonuna kadar mücadele etmeye razıyım” dedi.

Uysal yazılı olarak yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kimde ne kadar iman, fikir var, kimde ne kadar inancına, geçmişine, hatıralarına, verilen emeklere sadakat var, kimde ne kadar sebat, sabır, irade var... Bütün bunların kantara çıktığı, ölçüye vurulduğu zamanlardayız. Eyy benim dev memesinden cüceler emziren memleketim! Bu açıklama, dün bir eski Başbakanımızın AKP’nin İstanbul Mitingine katılması dolayısıyla zaruri bir açıklamadır. Bugünler, yüksek gerilim hattında yaşanan tarihi günlerdir. Kimde ne kadar iman, fikir var, kimde ne kadar inancına, geçmişine, hatıralarına, verilen emeklere sadakat var, kimde ne kadar sebat, sabır, irade var... Bütün bunların kantara çıktığı, ölçüye vurulduğu zamanlardayız. Hayatlarını demokrat davaya adamış vatanseverler olarak ülkemizin çok derinden sarsılmalar yaşadığı bir dönemde bizlerin bambaşka beklentileri olmuştu. Elbette ki siyasette önemli vazifeler yapmış kişiliklerin Türkiye’yi ‘Beka Sendromu’ içine düşürenlerle, demokrasi ve adaleti yok edenlerle ilgili tarih önünde mesuliyetlerini yerine getirmesini beklerken; yaptıkları bu destek akıllara, kalplere, gönüllere, her şeyden öte vicdanlara sığmamıştır.

Demokrat Parti için bir cümlelik açıklamayı esirgeyenlerin, milletin önceliklerinden ziyade şahsi öncelikleri ile hareket sergileyenlerin bu tavrı, demokratların nezdinde hükümsüzdür. Unutmamak gerekir ki herkes iddiaları ile sınanır.

İşte bu Sanal Demokrasi Kahramanlarının apoletleri de iddiaları ile en azami düzeyde sınandıkları ve adeta tarihin makas değiştirdiği bir zamanda, kendiliğinden düşmektedir. Milletimizin Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’e ve demokrat davaya karşı; geçmiş nispeti dolayısıyla tek kullanımlık anlam parantezine kendini sıkıştıranlarla ilgili kurucu irademizin ortaya koyduğu fikir, inanç, ideal, değerler ve icraatların ölçüsüne vurarak ‘Derdi millet, derdi demokrasi, derdi adalet’ olan tüm Demokrat dava arkadaşlarımızın vicdan ve aklında hükmü, yoklukla maluldür.

Elbet bir gün tarih de hükmünü icra edecektir! ‘Ya Rabbi, inanmadıklarımızı bize yaptırtma’ diye dua ile başladığımız mücadelemizi dava arkadaşlarıma mücadelemizin başında taahhüt ettiğimi tekrar tarihe not düşmek için ifade ediyorum; Namussuzlarla kazanacağıma, namuslu insanlarla kaybetmeye, sonuna kadar mücadele etmeye razıyım. Duamız ve çabamız; dev memesinden cüceleri değil, devleri emzirdiği devlet ve siyaset adamlarının yöneteceği bir Türkiye içindir.”

<haber-yatay:1000493,1000468>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler