"Malazgirt Savaşı'ndan bu yana böyle yalancı görülmedi"

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Kilis'te halka seslendi. İnce "Meydanlarda geliyor diyorki Bay Muharrem diyor. Millet ona 'Bay bay Recep' diyecek" dedi.

Yayınlanma: 18.06.2018 - 18:54
Abone Ol google-news

 

CP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Kilis'te halka seslendi. İnce'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

" Cumhurbaşkanı seçildiğimde derhal Şam'a büyükelçi atayacağım. Suriyeliler memleketine geri dönmeli. Türkiye'nin bu büyük soprunlarını yorgun bir adam çözemez. Türkiye'nin taze bir kana ihtiyacı var. Sırf inat uğruna Suriye politikası bu duruma geldi. Ben meydanlarda fabrika üretim diyorum, gelecek diyorum, gençlere iş ve aş diyorum; tencereye et diyorum. Bırak eti kuru fasulye 10 lira oldu. Bakın gelecek karanlık. Doları 1.30'dan aldı Erdoğan 4.60'a getirdi. Erdoğan bir daha seçilirse 8 lira olacak dolar.

 Meydanlarda geliyor diyorki Bay Muharrem diyor. Millet ona 'Bay bay Recep' diyecek. Ben Ecevit'çiydim babam Demirel'ciydi. Menderes aılırken neredeydin diyor tarih cahili. Ya ben hayatta bile değildim o zaman. Kendisi tek parti döneminde okula gitmiş... Erdoğan ben senin kadar yetenekli değilim doğmadan 3 yıl önceyi hatırlamıyorum.

Ben yıllar önce camide gazetecilerin çektiği fotoğrafları Erdoğan'a göndereceğim. Sen de bana üniversite arkadaşlarınla fotoğraf yolla olur mu? Yanıldığı yer neresi biliyor musun? Değerli hemşehrim Erdoğan unutma her kuşun eti yenmez. Sana Kilis'ten sesleniyorum. Gel bir akşam istediğin bir televizyon kanalına hangisini istiyorsan karşılıklı seninle Sriye politikasını konuşalım. Şanlıurfayı, Kilis'i Gaziantep'i ne hale getirdin?

Benim cumhurbaşkanlığımda hırsızlık olmayacağı için devletin kasasında daha fazla para olacak; fakir fukaraya ayardımı daha fazla yapacağım. 16 yıl sonra projeye bak projeye. Her mahalleye kıraathane çacakmış. Çaylar kekler bedava diyor. Bunun kek projesi de yalan. Bunun keki de yenmez. Şeker fabrikasını sattı. Keklere şekeri nereden bulacaksın? Kek verse bile şekersiz kek verecek sizlere. Ben her mahalleye kreş açacağım. Kadın işe, çocuk kreşe. O kreşlerde de sadece kadınlar çalışacak. AKP'liler de CHP'liler de SP'liler de MHP'liler de İYİ Parti'liler de benim kardeşim.

 Seçildiğimde kimseyi ayırmayacağım. Bakanlar Kurulu'nu herkesten oluşturacağım.  81 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Eskişehir'e gitii tatar böreği koydu bir de menüye. Şimdi de meydanlara çıkmış ben tatar böreği demedim diyor. Bana gafil diyor.. (İnce yurttaşlara Erdoğan'ın Eskişehir mitinginde tatar böreği dediği videoyu izletti.)

1071 Malazgirt Savaşı'ndan bu yana bu topraklar böyle yalancı görmedi. Bence seçime değil doktora gitymesi lazım.

Bir gün Ramazan'da iftar yemeği veriyor. Bir general de gidiyor. Beni eleştiriyor yemekte. General de bunu alkışlıyor. Bana çırak diyor. Yani AKP'li kardeşlerime sesleniyorum: Yarın ben cumhurbaşkanı olsam seneye iftarda da Erdoğan'ı eleştirsem general de alkışlasa sizin hoşunuza gider mi? Bir de ben orada ordumuzu övüyordum diyor. (Erdoğan'ın İnce'ye çırak dediği ve generalle ilgili açıklamasının olduğu video izletildi)

At izi iti izinine karıştı. Herkes haddini bilecek. Hakim AKP milletvekili adayıyla esnaf ziyareti yapıyor, Kaymakam milletvekili adayının mkrofonunu tutuyor. Diyanet İşleri Başkanı kıraathane fetvası veriyor. Yazık yazık alet etmeyen dinimizi siyaseti. Biz müslümanlığı Erdoğan'dan sonra mı öğrendik? Erdoğan kim oluyor? Türkiye'yi demokratikleştireceğiz.

Meydan meydan geziyorsun hani mahallelerde çocuklar vardır ya evin içşinden bağırır. Gel dersin gelmez. Meydanlarda ben ustayım diyor, İnce de çırak diyor. Ya sen me,adem ustasın niye korkuyorsun? Cesaretin, bilgin mi yok niye gelmiyorsun karşıma?

Ben seçildikten 48 saat sonra OHAL'i kaldıracağım. MB'nin para politikalarına karıştırmayacağım. 

Devlet kinle yönetilmez akılla yönetilir akılla. İstanbul'da bir vatandaşımız dediki ikinizin de mitingini izledim. Kararımı verdim oyumu sana vereceğim dedi. İikimizin mitinginde de biri bayılmış ben doktor yönlendirdim. O başına su dökün demiş. Bunu da biliyor. Yok sezaryen olmaz, yok 3 çocuk yapın. Ben çocuk bezinin KDV'siyle ilgileneceğim o çocuk sayısınla ilgilensin. 

<video:1001234>

İnce sahneye Yağmur adında küçük çocuk çıkardı ve onunla konuştu. Yağmur bunlar şeker fabrikalarını sattı keke bile şeker koymuyorlar.

30 sene önce benim bir şiir kitabımı almış eline. Bak bak ne yazmış diyor. Ben Erdoğan değilim. Sen Necip Fazıl'ın şiirlerini oku da yok erotikmiş oymuş buymuş. Sen ne anlarsın cahil adam. Senin önüne prompter koysunlar oradan oku. Ben parayla da satmadım o kitapları. Bu kitapları Yalova'da koydum bir de sandık koydum yanına. Alabilirsiniz ama sandığa para atın dedim O paralarla da okula labaratuvar yaptırdım. Eğer eski defter açmaya çok meraklıysan ben hazırım. Yüzüklerin efendisinin bir alışveriş listesini açıklayabilirim. İstersen bunu yapayım. Ne demek istediğimi sen anlarsın. Bırak bu işleri. İki dakika delikanlı ol, karşıma çık. Bak millet aç aç. Millet sefil.”

Saray yaptırdınvkendine 2 milyon dolara, Marmaris'te 300 odalı yazlık saray yaptırıyorsun kendine. İstanbul'da da 5 tane sarayın var, yetmedi. Söz veriyorrum cumhurbaşkanı olunca Marmaris'teki sarayı engelli çocuklara vereceğim. Putin devletlerin sarayı olur demiş. Putin seni kandırmış. Kuzey komşumuyzdu, şimdi de güney komşumuz olmdu. Rusya sardı etrafımızı sardı. Sen ülkeyi Washington'dan yönetiyorsun ben Ankara'dan yöneteciğim. Garibanların, yoksulların, ezilenlerin dostu benim. Her iktidarın döneminde makbul adamlar oldu. Bu sefer farkalı olacak benim cumhurbaşkanlığımda herkes 81 milyon makbul olacak. Türkiye'de ilk defa bir seçimin kaybedeni olmayacak. Hepimiz kazanacağız.

Millet 1.5 liraya çay içemiyor sen kilosu 4,5 bin liraya beyaz çay içiyorsun. O artık saraylı o sizi anlamaz. Milletin evladı benim. Binali de tamam dedi. Zaten o da olmasa bu kampanya çekilmez. 24 Haziran'da başbakanlık gidecek. Adam kendini imha etmek için çalışma yapıyor. Kendini imha eden roket gibi.

Benim cumhurbaşkanlığımda atanamayan öğretmen kalmayacak, merak etmeyin. Halinizden memnunsanız devam edin. Ben Türkiye'nin halinden memnun değilim. Halinden memnun olmayanlar bana oy versin. Kendimi size, sizi Allah'a emanet ediyorum. Aklınuızda sadece şu kalsın:

 Bu güne kadar sşiyasiler hep vatandaşa kemer sık dedi. Benim cumhurbaşkanlığımda devlet kemer sıkacak, vatandaş değil. Ben 3000 korumayla gezmeyeceğim, saraylarda oturmayacağım. Milletin derdiyle ilgileneceğim."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler