‘Devran dönecek’

Erdoğan’a güvenenleri uyaran Akşener, ‘Vakti geldiğinde Mavi Marmara’da olduğu gibi, bana mı sordunuz der, hepinizi dımdızlak ortada bırakır’ dedi.

Yayınlanma: 18.06.2018 - 22:33
Abone Ol google-news

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, seçimlere bir hafta kala AKP’nin oy deposundaki illere ziyaretlerini hızlandırdı. İstanbul’dan karayolu ile miting alanına gelişi sırasında Aksaray’da bir polis müdürünün çevresindeki bürokratlara İYİ Parti için “HDP ile yan yana gelecekler” gibi ifadeler kullandığını duyduğu belirtilen Akşener, “Bu hadsiz müdürü hiç unutmayacağım. Erdoğan’ın, Saray’ın finoluğunu yapanları uyarıyorum: Bu devran dönecek” diyerek tepki gösterdi. Akşener’in açıklamalarından satırbaşları şöyle: 

-Hadsiz müdürü unutmayacağım: Seçime gidiyoruz bir hafta kaldı. Önümüzdeki pazar günü bir karar vereceksiniz. Son zamanlarda özellikle benim programlarıma yönelik devlet bürokrasisinden son derece çirkin hadiselerle karşılaşıyorum. Aksaray Valisi’ni uyarıyorum. Bir polis müdürü Meral Akşener’i HDP ile yan yana koyamaz. Böyle bir terbiyesizliğe izin veremem. Ben bu ülkenin eski İçişleri Bakanıyım. Bu hadsiz müdürü hiç unutmayacağım.

-Kafasını çevirmiştir: Bu bayrağın içinde, bu kırmızının içinde benim şehit amcamın kanı var. Dün hendekler kazılırken o polis müdürü kalkıp da bugün iktidarda bulunanlara diyebilmiş mi ki ‘bu hendekler nasıl kazıldı, bunu yapmayın, bu talimat kanunsuz’ demiş mi? Kafasını çevirmiştir. O hendekler açılırken, Sayın Erdoğan ‘buna ben talimat verdim, valiler kafayı çevirecek, PKK’ye herhangi bir operasyon yapmayacaklar’ diye televizyondan söylemedi mi? Sonra bir şey oldu, hendekler kapatıldı 726 ana kuzusu, aslan yürekli, şehit oldu. Bu fare yürekli adamı hiç unutmayacağım. Barzani’nin bir yıl evvel Ankara’da bayrağını asanlar milli, Meral Akşener gayrı milli öyle mi? Hadi oradan edepsiz, hadi oradan hadsiz.

-Erdoğan’a güvenenleri uyarıyorum: Bugünler de döner, bu devran dönecek. Sonra Erdoğan’a güvenenleri de uyarıyorum. Saray’ın finoluğunu yapanları uyarıyorum. Erdoğan Mavi Marmara’da olduğu gibi, bu hadsiz ve terbiyesiz müdüre hesap vakti geldiğinde, Mavi Marmara’ya gidenlere dediği gibi ‘bana mı sordunuz’ der ve hepsini dımdızlak ortada bırakır.

-Hesap soracağım: Devletin bürokratı devletin bürokratı olmalıdır. Saray’ın halayığı olacaklarsa vallahi de, billahi de hesap soracağım. Bir zamanlar vardı, onları tarih şerefsiz olarak yazıyor ama direnenleri kahraman olarak yazıyor. Biz bunları biliriz.

-Karalama kampanyası: İstanbul’da dün Sultanahmet meydanında Halk Arenası programına katılacaktım. Bütün izinleri alınmış programı Fatih İlçe Seçim Kurulu programı son dakika iptal etti. Halide Edip Adıvar, Sultanahmet mitingini İngiliz ve Fransız işgali altında yaptı. Yerli ve milli olduğunu iddia eden hükümetimiz talimat verdi ve devlet bürokrasisi programı iptal ettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler