İnce'den Erdoğan'a: Kibir kulesi

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Mersin'de konuştu.

Yayınlanma: 20.06.2018 - 18:38
Abone Ol google-news

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Mersin'de konuştu.  İnce'nin konuşmasından başlıklar şöyle:

"Haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağım ama gerekirse bazılarına haddini bildiren bir cumhurbaşkanı olacağım. Erdoğan benimle televizyona çıkmaya korkuyor. Erdoğan yanındak FETÖ'cülere dikkat et. İki dakikalığına delikanlı ol. Senin derdin Fatiha değil, ayet değil. Derdin öyle olsa Bakara makara diyen adamı partiden atardın.Erdoğan sarayperest. Erdoğan arkadaşlarına sırtını çeviren adam. Artık halka dokunamıyor. Caminin içine bile 150 koruma ile giriyor. O sizden biri değil.
 Kibir kulesi Her şeyi biliyor. Jinekolog, doktor, mühendis...

Meydanlarda ekonomi, dolar, faiz diyor mu? Milleti bölecek ne varsa onları söylüyor. Hayalleri yok gelecekle ilgili. 30 sene önce yazdığı şiir kitabını almış müstehcen diyor. Ben yazdım itirazın mı var. Şiir bu şiir, sen şiirden anlamıyorsan ben ne yapayım. Necip Fazıl'a gençliğinde yazdığı bir şiirde kadın bacağı geçtiğini söylenince  "O gençlikti, çöplük zamanıydı. Çöplük zamanını ancak köpekler karıştırır" der.

Bana fizikçi diyorlar ya bir fizikçinin kimyayı bu kadar bozduğunu ilk defa görüyorum. Şimdi yeni bir yalana başvurdular; yardımları kesecekmişim. Yardımlara 100 gün içinde 100 TL zam yapacağım.

 Ananı da al git diyenlere kedini de al git diyoruz. Sandıklara analarınızı da alıp gelin.

100 gün içinde kamuda yükselmenin kurallarını koyacağız. Etnisitesine, inancına, cinsiyetine bakılmayacakİşi biliyor mu bilmiyor mu ehliyetine bakılacak. Baş örtüsü mü takma istiyorsun kamuda. Takacaksın. Kendini kullandırma baş örtüsü için. 

                                                                               Mersin'deki mitinge ilgi yoğundu

Öğretmen, hemşire, polis, din görevlilerine 3600 ek gösterge uygulayacağız. Güçlü 50 ülkenin hemen hepsinin büyükelçileri benimle görüşmek istedi. O zaman kazanacağımızı anladım. Gıdaları, sendikları, şehitleri, gönülleri böldü. 100 gün içinde de üniversiteleri birleştireceğim bölünen. 500 TL 19 Mayıs'ta öğrencilere vereceğiz hem de karşılıksız. Başka meslekten olanlar bana kızmasın, ülkemizin geleceği için yapıyorum. En değerli varlığımız kimler, çocuklarımız. Kime emanet ediyoruz çocuklarımızı öğretmenlere. 24 Kasım'da öğretmenlere birer maaş ikramiye vereceğiz. Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını 100  gün içinde çözeceğiz. Sporu bağımsız yapacağız. Çocuk bezindeki KDV'yi 100 günde indireceğiz. Ya yorgun adam ya da taze kan kazanacak. Taze kan kazanırsa işsizlik azalacak, devlet kemer sıkacak. "


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler