Erdoğan'dan yeni Suruç çıkışı: Bedelini ödeyeceksiniz

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde AKP'liler ile esnaflar arasında yaşanan kanlı kavgaya ilişkin yeni bir açıklama yaptı. İlk olarak esnafları PKK'li olmakla suçlayan Erdoğan dün saldırıda yaşamını yitiren herkes için rahmet dilemişti. Erdoğan, bugün Maltepe'de yaptığı konuşmada ise Suruç olaylarını PKK'nin başlattığını iddia ederek, " Suruç'ta bir adım attınız. Bu adımın bedelin çok daha ağır ödeyeceksiniz. O PKK'nın paçavrasını elinde tutan katil içeride. Ama şunu açık söyleyeyim bizim PKK'yla mücadelemiz çok daha kararlı olacak" ifadelerini kullandı. Erdoğan, CHP'li ilçe belediyesini işaret ederek "Maltepe'yi teröristler yönetiyor" iddiasında bulundu.

Yayınlanma: 22.06.2018 - 12:58
Abone Ol google-news

<video:1005478>

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un çeşitli ilçelerinde düzenlediği mitinglerde konuştu.

Kartal'da düzenlediği mitingde konuşan Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş ücretinin yüksek olmasını eleştiren CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye şu ifadelerle cevap verdi:

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ne gereği var" diyorlar. Bunlar Demirel'in, Özal'ın yaptığı köprüye de aynısını söylediler. Ne diyor, "Onun şöyle ücreti var, bunun şöyle ücreti var". Yav kardeşim. Öyle veya böyle, sen işine gelen köprüden geç. O pahalı olandan geçme. Onu biz özel sektöre yaptırdık. Bu kaynakların çeşitlendirilmesidir. Parası olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçer, diğerleri diğer iki köprüden geçer. Bay Muharrem sen onlardan geç. Onlardan da memnun değilsen sandalla geç.

<video:1005226>

<video:1005174>

Yine gaf: Bu sefer başkan yerine belediye başkanı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul mitingleri kapsamında Kartal'ın ardından Maltepe'de konuştu. Erdoğan, Maltepe mitinginde yaptığı konuşmada, "Bay Muharrem, 'Üniversite ücretsiz olacak.' diyor. Senin dünyadan haberin yok. Üniversite zaten ücretsiz, kaldı ki harçları biz kaldırdık." dedi.

Erdoğan, "Üniversiteyi öğrencilerimizin ayağına götürdük. Üniversitelerimizde inşallah kısa bir zaman sonra Türkiye kaliteyi de yakalayacak. Kaliteyi de yakaladığı zaman Aziz Sancarların sayısı da bir, iki olmayacak. İnşallah, bunların sayısı da artacak, bu konuda da kararlıyız." diye konuştu.

"Bizim fiilimizin ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Bay Muharrem sen de ücretsiz olandan geç"

"Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile alakalı olarak da ne diyorlar? 'Efendim Özal'ın yaptığı köprünün fiyatı şu, Demirel'in yaptığı köprünün fiyatı bu. Bayramda tamamen ücretsiz yaptılar.' Tamam, Bay Muharrem sen de ücretsiz olandan geç. Ne işin var senin Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde? Oradan gitme. 15 sene sonra o köprü ne olacak? Bu da devlete verilecek."

"Maltepe'yi teröristler yönetiyor"

"Maltepe Belediyesi'nin de bir tane elemanı içerideymiş. Üstelik de Başkan Yardımcısı. Neden biliyor musunuz? MLKP'den dolayı, yani terör. Düşünün terör örgütü mensupları Maltepe'yi yönetiyor hale bak. Benim Maltepeli kardeşlerim hala bu partiye oy mu verecek Allah aşkına" diyen Erdoğan, "Terör örgütü ile bunlar el ele, kol kola yürümediler mi? Ankara'dan İstanbul'a yürümediler mi? Şimdi pazar günü bunlara bir Osmanlı tokadı yakışmaz mı?" dedi. 

<video:1005473>

"Aynı yanlışı biz de yapacak mıyız?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Selahattin Demirtaş) Neymiş mahkum olmamış. Bunu Bay Kemal savunuyor. 'Mahkumiyeti mi var?' diyor, 'YSK buna aday olabilirsin' dedi... Yani YSK burada vicdani davranmamışsa, böyle bir yanlış yapmışsa aynı yanlışı biz de yapacak mıyız?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yapacağımız çok iş var, kimseye muhtaç olmayacağız, kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz" diye konuştu.

"Suruç'taki adımın bedelini ödeyeceksiniz" 

Erdoğan, Suruç olayları için de değerlendirmelerde bulundu. İlk olarak esnafları PKK'li olmakla suçlayan Erdoğan, dün ağız değiştirerek saldırıda yaşamını yitiren tüm taraflar için rahmet dilemişti. Bugünkü açıklamasında Suruç olaylarını PKK'nin başlattığını iddia eden Erdoğan, "Bedelini ödeyeceksiniz" dedi ve şu ifadeleri kullandı:  

Bu HDP var ya ne yapıyor. Güneydoğu'da şu anda bizim partimizin ilçe başkanlarını il başkanlarını tehdide başladılar. Telefonla tehdit ediyorlar. Ulan terbiyesiz sıkıysa gelin şehir merkezine. Telefonla niye yapıyorsunuz bu tehditleri? Sıkıysa gel.

Öyle Kandil'in tepesinde durmakla olmaz. Artık bunlar geçmişte kaldı. Suruç'ta bir adım attınız. Bu adımın bedelin çok daha ağır ödeyeceksiniz. O PKK'nın paçavrasını elinde tutan katil içeride. Ama şunu açık söyleyeyim bizim PKK'yla mücadelemiz çok daha kararlı olacak.

FETÖ ile de mücadelemiz çok daha kararlı gidecek. Sorun bakalım Bay Muharrem'e, Bay Kemal'e 'Sizin terörle mücadele konusunda bir ifadeniz oldu mu, bir açıklamanız oldu mu, FETÖ ile mücadelede bir açıklamanız oldu mu?' Yok. Niye? Beraberler onun için.

Erdoğan Suruç'ta ağız değiştirdi

Suruç ilçesinde meydana gelen kanlı kavgada, esnafları PKK'li olmakla suçlayan Erdoğan, Şanlıurfa mitinginde yaptığı konuşmada ağız değiştirmişti. Hayatını kaybedenlerin tümüne rahmet dileyen Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı: Geçtiğimiz günlerde Suruç'ta yaşanan elim hadisede hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Milletvekilimize ve ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hadise güvenlik güçlerimiz ve savcılığımız tarafından ayrıca soruşturuluyor. Her şey ortaya çıkartılacak ve suçlular adalet önünde hesap verecektir. 

<video:1003226>

 "AK Parti ne aldatan olur, ne aldanan olur" 

"AK Parti ne aldatan olur, ne aldanan olur" diyen Erdoğan, "Bu adımları kararlılıkla attık. Türkiye'de 25 havalimanı vardı, bu sayı 59'a çıktı. Neredeyse lüks otobüs fiyatına uçakla gidiyoruz. Bunlara sorsan, bundan da rahatsızlar" ifadesini kullandı.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Enerjide Türkiye, dünya devleri arasında yerini alıyor mu? Şimdi nükleer enerjiye, elhamdülillah geçiyor muyuz? Bunun adımlarını da attık mı? Hızla birincinin adımını attık, ikinci, üçüncü ve dördüncü nükleerin de inşallah adımlarını atacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin ve Cerablus'a 200 bin kardeşimiz döndü, bu sayı artarak devam edecek. Çünkü hepsi evlerine, topraklarına dönmeyi arzu ediyor." dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler