Demirtaş: Bu ülke malın değil

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan’ın ‘Seçilme şansı yok, ilk turda elenecek’ şeklindeki sözlerine “Çankaya’ya çıkmasını garanti görene ders verelim. Bu ülke senin ve Bilal’in malı değil ey Erdoğan” sözleriyle yanıt verdi.

Yayınlanma: 31.07.2014 - 19:57
Abone Ol google-news

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, 'Arap şeyhlerinden daha zengin’ dediği Erdoğan’ı, kendisinin ve ailesinin malvarlığını açıklamak üzere televizyon programında tartışmaya çağırdı, “Bu parayı nereden, ne zaman kazandın diyoruz, cevap vermiyor. Ya topu taca atıyor ya da ofsayttan gol atıyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, seçim mitingleri, partisinin batıda en güçlü olduğu illerden biri olan Mersin’de sürdürdü. Akşam saatlerinde Tevfik Sırrı Gür Stadı yanındaki alanda yapılan mitinge katılım yüksekti. Mersin polisi, miting alanına giriş için sadece iki noktadan izin verdi, bu nedenle çok sayıda kişi miting alanına giremedi, Demirtaş’ı alanın çevresindeki cadde ve sokaklardan dinledi.

Demirtaş, konuşmasının büyük bölümünü Başbakan Erdoğan’ın malvarlığı ve yolsuzluk iddialarına ayırdı. Erdoğan’ın, ‘dünyanın en zengin liderlerinden biri olduğunu, Arap şeyhlerine dudak uçuklatacak bir servete sahip olduğunu’ savuna n Demirtaş, “Sen bu parayı nerede kazandın, nasıl kazandın? Bu seçime giren adayların cam gibi açık olması lazım. Gel televizyon programına çıkalım diyoruz, tartışalım diyoruz, gelmiyor. İki kişiyle tartışamıyorsun halka nasıl anlatacaksın? Senin, oğlunun, ailenin malvarlığı nedir, bu parayı nasıl kazandın diyoruz cevap vermiyor. Hala topu taca atıyor ya da ofsayttan gol atıyor. Sen önce er meydanına gel” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın Van konuşmasında ‘Demirtaş’ın seçilme şansı yok. İlk turda elenecek’ şeklindeki sözlerine de tepki gösteren Demirtaş, “Çankaya’ya çıkmasını garanti görene ders verelim. Bu ülke senin ve Bilal’in malı değil ey Erdoğan. AKP’nin adayın ayak oyunu çoktur. Sizler onun ayak oyunlarını boşa çıkarmak için ev ev gezeceksiniz. 10 saniyede yaptığınız doğru tercih Türkiye’nin gelecek 100 yılını değiştirecek. Türkiye’de kölelik bitecek, barış ve özgürlükler dönemi başlayacak” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın ‘tek dil, tek millet’ söylemini ileri demokrasi olarak ‘yutturmaya’ çalıştığını da savunan Demirtaş, şunları söyledi: “Tek dil, tek millet sloganını meydanlarda halka dayatıyorlar. Sanıyorlar ki bu slogandan kardeşlik çıkacak. Bu slogan, Hitler Almanya’sının sloganıdır. Bugün birliğin, kardeşliğin sloganı olarak yutturmaya, faşizmi ileri demokrasi adı altında yutturmaya çalışıyolar. Kürdün anadili Kürtçe, Türkün anadili Türkçe, Arabın anadili Arapçadır. Bu diller birbirini asimile etmeden, devlet dili olmadan bir arada yaşayabilirler. Biz bir arada yaşamak için tek dil, tek millet olmak zorunda değiliz. Benim bu söylediklerim Türkiye’nin geleceği için tehdit değil, kurtuluş reçetesidir. Asıl tehdit faşizmdir. Bizler özgürlükçü laikliği savunacağız. Din kişi ile Allah arasında olacak Allah ile devlet arasında değil. Devlet Aleviye hakaret etmeyecek, başörtülüye karışmayacak, kiliseye gidene karışmayacak. Müslüman Sünni olmayanlar da kendini huzurlu hissedecek. Tek bir gayrimüslüm korku içinde yaşarsa biz özgür olamayız. Biz en çok Alevinin, Hıristiyanın elini tutacağız.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler