Demirtaş: Tutuklandığımızda buzdolabı icat edilmemişti

HDP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş kendisine atılan tweetlere cevap verdi.

Yayınlanma: 22.06.2018 - 19:00
Abone Ol google-news

HDP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabı üzerinden soruları yanıtladı. “Sizin içerde refah seviyeniz nasıl buzdolabı var mı buzdolabı?” sorusuna Demirtaş, “Biz tutuklandığımızda henüz buzdolabı icat edilmemişti. O yüzden nasıl bir şeydir bilmiyoruz. Erdoğan diye biri icat etmiş sanırım, ama henüz cezaevlerine verilmedi” yanıtını verdi.
 
Tutuklu olarak cezaevinde bulunan HDP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabı üzerinden “#DemirtaşKetılSohbeti” etkinliği düzenledi. Demirtaş, kağıda yazdığı yanıtlar fotoğraf olarak paylaşıldı. Demirtaş ilk mesajında, “Merhaba arkadaşlar, nasıl gidiyor çalışmalar? Birazdan sizinle sohbet etkinliğimiz başlayacak. Dışarıda ne var ne yok hepsini sizden duymak istiyorum. Saat farkı azıcık olsa da hepinizin sohbetine katılmaya çalışacağım. Siz sohbete başlayın ben birazdan geliyorum” ifadelerine yer verdi.
 
“Dünya kupası’nda benim moreli sıfır”
Dünya Kupası’nı değerlendiren Demirtaş, “Dünya Kupası’nda benim moreli sıfır sıfır sıfır. Arjantin dün akşam 3 tane yedi. Zaten enflasyonları olmuş yüzde 3000, bu da yapılır mı Allah aşkına? Zalim Hırvatlar” dedi.
 
“Seven sevdiğini alsın diye bir khk çıkaracağız”
“9 yıl sevip de açılamaya cesaret edemediğim adam gitti görücü usulü bir kızla evlendi şimdi bu adalet mi canım başkanım?” sorusuna Demirtaş şu yanıtı verdi: “Sana da görücü usulü evlendirilene de yazık olmuş. ‘Seven sevdiğini alsın’ diye bir KHK çıkaracağız :)”
 
Cezaevinde okuduğu kitaplardan hangisini önereceği sorulan Demirtaş, İclal Aydın’ın “Üç kız kardeş” ve Mehmed Uzun’un “Havar u Dicle” kitaplarını tavsiye etti.
 
“Erdoğan diye biri icat etmiş sanırım”
“Siz yokken devir çok değişti. Evinde buzdolabı olan kendini zengin olarak addediyor. Kız istemelerinde meslek yerine buzdolabı markası soruluyor. Sizin içerde refah seviyeniz nasıl buzdolabı var mı buzdolabı?” sorusuna Demirtaş, “Biz tutuklandığımızda henüz buzdolabı icat edilmemişti. O yüzden nasıl bir şeydir bilmiyoruz. Erdoğan diye biri icat etmiş sanırım, ama henüz cezaevlerine verilmedi. Çok şanslısınız, ne diyeyim” yanıtını verdi.
 
Buldan’a elma sirkesi önerisi
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise kendisinden önce bu görevi yürüten Demirtaş’a “Başkanım konuşmaktan sesim kısıldı. Var mı bir tavsiyen?” sorusunu yöneltti. Demirtaş da, “Elma sirkesi, bal ve ılık su, karıştırıp içiyorsun sevgili eş başkanım. Kolaylıklar diliyorum” şeklinde cevap verdi.
 
“Oyunuza sahip çıkın yeter”
Demirtaş, başka bir twitter kulanıcısının,“AA ve Milliyet seçim sonuçlarını şimdiden yayınladı. Seçim günü seçim sonuçlarını değiştirip balkon konuşması yapılma ihtimaline karşı, Yavşak yalaka basın için bir çalışma var mı? Seçim akşamı kimse bu YSK, AA binasının önünde toplanma gibi bir durum olacak mı?” sorusuna “Sandık başlarında ve seçim kurullarında sayım esnasında oylara sahip çıkılırsa paniğe ve kaygıya gerek kalmaz. Bu tedbirlerin alındığına inanıyorum. Siz de sandığınıza oyunuza sahip çıkın yeter” yanıtını verdi.
 
“Her şey güzel olacak”
Demirtaş, “Ne zaman özgür kalacaksınız” sorusuna ise “Ona ne ben, ne de mahkemeler karar verecek. Siz özgür olmaya karar verirseniz, her şey güzel olacak” şeklinde yanıt verdi.
 
“İçerde çay içmek için yıllarca yatıyorsun ”
Başka bir kullanıcının “Çay bedava mı?” sorusuna Demirtaş, Yok ne bedavası, içerde çay içmek için yıllarca yatıyorsun ne bedavası. Gel istersen :) selamlar”şeklinde yanıt verdi. 



#DemirtaşKetılSohbeti pic.twitter.com/Gu2F77MmoC

— Selahattin Demirtaş (@hdpdemirtas) 22 Haziran 2018

 

#DemirtaşKetılSohbeti @nutukataturk pic.twitter.com/hycAyR6wzP

— Selahattin Demirtaş (@hdpdemirtas) 22 Haziran 2018


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler