‘Hünkâra minnet eylemem’ mesajı

SP’nin Konya mitinginde ‘Şehir asla unutmaz’ sloganları atıldı, manidar türküler çalındı.

Yayınlanma: 22.06.2018 - 21:36
Abone Ol google-news

Saadet Partisi, seçimlere 3 gün kala, Milli Görüş’ün doğum yeri ve kalesi olarak bilinen Konya’da miting düzenledi. Necmettin Erbakan’ın 1969 seçimlerinde bağımsız milletvekili olarak 22 bin oyla Milli Görüş yoluna çıktığı Konya’da, Saadet Partisi 2002 yılında AKP’ye kaptırdığı oylarını yeniden toparlamaya çalışırken yine AKP’nin engelleri ile karşılaşıyor.

Türlü engeller

Miting öncesinde, ildeki en büyük siyasi teşkilatlardan biri olan Milli Görüş’ün seçim çalışmalarına yapılan engellemelerin partililerde tepkiye yol açtığı görüldü. Birkaç gün önce CHP Seçim Koordinasyon Merkezi ile İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin (SP) stantlarına saldırı düzenlendiği anımsatıldı. Mitingden bir gün önce AKP’li Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye araçları ile Saadet bayraklarını indirmesinin de tepki ile karşılandığı belirtildi.

AKP rötarı

Miting günü AKP il teşkilatının meydanı birkaç saatlik bir etkinlik için kendisine ayırması nedeniyle, Saadetliler miting hazırlıklarını yapamadı. AKP’nin de bir etkinlik düzenlemediği öğrenildi. Mitingin başlayacağı saat geldiğinde sahne çalışmaları tamamlanmamıştı. Ayrıca AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’nin meydana yakın tuvaletlerin önce suyunu kestiği ardından da kilitlediği görüldü.

‘Mertlik bekleriz’

Bir dönem birlikte siyaset yaptıkları iktidar partisi kadrolarını eleştirmekten geri durmayan Temel Karamollaoğlu’nun miting konuşmasında “Biz onlardan mertlik bekleriz” ifadeleri ile kentteki bu sıkıntılara da dikkat çektiği değerlendirmeleri yapıldı. 1999’da yüksek bir oy oranı ile Fazilet Partisi’nden Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Mustafa Özkafa’nın partinin 1. sıra adayı olmasının teşkilata heyecan getirdiği görüldü. Fazilet’in kapatılmasının ardından Milli Görüş’ün gelenekçiler kanadında kalarak çalışmalarını SP’de sürdüren Özkafa’nın “Şehir Asla Unutmaz” sloganı da hem belediye başkanlığı dönemini hem de Milli Görüş’ün güçlü günlerini anımsatıyor.

Sandık tahminleri: ‘Millet’e 4 vekil

Kentte Millet İttifakı’nın 4 vekil çıkarabileceği tahminleri yapılıyor. CHP’nin Abdüllatif Şener ile birlikte CHP kontenjanından ikinci sıra adayı olarak gösterilen Saadet Partisi’nin Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Abdülkadir Karaduman’ın da Meclis’e girebileceğine dikkat çekiliyor. Saadet Partisi’nin de kendi listesinde Özkafa ile birlikte iki vekil çıkarabileceği belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler