CHP'li Yeşil: Köylü, 24 Haziran seçimlerinin de efendisidir

"Elinden toprağı alınan hayvanı alınan üretimini yok pahasına satan kırsal kesimin, bu seçimin kaderini" belirleyeceğini söyleyen CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil; "Anadolu köylüsü tamam, yetti diyor" dedi.

Yayınlanma: 23.06.2018 - 12:19
Abone Ol google-news

Yeşil şu değerlendirmeleri yaptı: Büyükşehir uygulaması ile faturalandırılanan köylünün geçim sıkıntısı çektiğini söyleyen Ankara Milletvekili Nihat Yeşil; seçim bölgesi olan 3. bölgede ağırlıklı olarak köylüler ile beraber... Nallıhan, Beypazarı ve Ayaş’ın köylerinde kadın işgücünü de devreye sokarak küçük üretim kooperatifleri yolu ile dokumacılık, ipek böcekciliği ve el sanatlarından tutun ekolojik gıdaya kadar her ürünün pazarlanacağı 3. İtalya kalkınma modelini uygulayacağız."

 Mahalleye çevrilen köylerin 24 Haziran'dan sonra eski statülerine döneceğini söyleyen Yeşil; "Kırsal planlama ve kalkınma hamlesinin başlatılması gerektiğini söyleyerek göçün önlenmesi için kırsal bölgelerde göç emici merkezler kurularak ilçe merkezli bir büyüme modeli ile tarımın yanında tarım dışı istihdam yaratılarak köylünün refah düzeyi artırılmalıdır" dedi.

 Nihat Yeşil, "Toprak reformundan anladığımız; Tarım reformunun bir parçası ve gıda ve hayvancılık sektörünün bütüncü bir halkasıdır. Köylü en büyük emekçidir. Köylümüze emek vermek gerekir" tespitlerini de sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler