"25 Haziran’da yeni bir Türkiye’ye uyanacağız"

HDP Aydın Milletvekili adayı Ferhat Tunç, seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Yayınlanma: 23.06.2018 - 13:27
Abone Ol google-news


 

Aydın’da toplumun farklı kesimlerinden HDP’ye ilk kez bu denli yoğun bir ilgi olduğunu belirten Tunç, “Ülkemizin maruz kaldığı tek adam diktatörlüğü ve faşizm tehditine karşı oluşan duyarlılığın bunda payı büyük. Aydın’a göç eden ve burada bir arada yaşam kültürünü benimseyen Aleviler ve Kürtler ile Aydın’ın yerli halkları, demokrat kesimler, kentli sekülerler AKP’nin zulmünün ve HDP’nin öneminin farkındalar. Burada oldukça bilinçli bir CHP kitlesi var ve HDP barajı aşamazsa hepimizi kötü bir sonun beklediğinin farkındalar. CHP’li olarak bize bu zor dönemde oy vereceklerini söylüyorlar ki, onların bu değerli duruşlarına, teveccühlerine müteşekkiriz. Faşizme karşı omuz omuza durarak, Aydın’da yeni bir dönemin başlangıcını yapacağız” diye konuştu.

“Meselemiz parti meselesi değil, Türkiye’nin, bizim ve çocuklarımızın gelecek meselesidir” diyen Tunç,“ Böylesine tarihsel bir seçim döneminde, hepimizi kurtaracak olan, bu zor eşiği geçmek için güçlerimizi birleştirip AKP’den kurtulmamızdır. Hepimize lazım olan şey hoşgörüdür. Farklılıklarımıza tahammül edebilmek ve hatta bunu bir zenginlik sayarak bizden farklı olanların kendine özgü özelliklerini, renklerini, ruhunu, duygusunu yaşayabilmesine olanak sağlamak. Böyle düşünürsek, gerçek bir demokrasiyle çözemeyeceğimiz sorun yok” dedi.

"HEPİMİZE LAZIM OLAN HOŞGÖRÜ"

Ferhat Tunç şöyle konuştu:

"Hepimize lazım olan şey hoşgörüdür. Farklılıklarımıza tahammül edebilmek ve hatta bunu bir zenginlik sayarak bizden farklı olanların kendine özgü özelliklerini, renklerini, ruhunu, duygusunu yaşayabilmesine olanak sağlamak. Bunu koruyabilmesinin güvencesi olabilmek önemlidir. Böyle düşünürsek, gerçek bir demokrasiyle çözemeyeceğimiz sorun yok. Hiçbir sebeple hiç kimseyi birbirinden üstün görmeyen HDP, tekrar etmeliyim ki, bu demokratik geleneğiyle ülkenin çığ gibi büyümüş ve ertelenmiş sorunlarını, toplumsal bir konsensüs içinde çözebilecek tek partidir.

 KANSER ORANLARI

Aydın son zamanlarda en çok çevre felaketleriyle, doğa talanıyla, Büyük menderes nehrinde boğulan balıkları ve kuruyan zeytin ve incir ağaçlarıyla yer alıyor gazetelerde. jeotermal Enerji Santrali (JES) yakınındaki bölgede, hayvanlarda da sakat ve ölü doğum oranları büyük rakamlara ulaşıyor. Yeni ekilen incir ağaçları 2-3 yıldır büyümüyor, bunu söyleyen ben değilim Aydınlı çiftçiler. Aydın’da su, hava ve toprak kirliliği çok büyük sorundur. 2010-2013 yılları arasında Türkiye'de ölümler %21, Aydın'da ise %30 artmıştır. Türkiye'de kanser oranları %18, Aydın'da ise %42 artmış! Biz HDP olarak, tarım arazilerini ranta açan, doğayı tahrip eden, insan sağlığına zarar veren ve adına “kalkınma” denilen bu yağmayı durdurmaya kararlıyız. Aydın’ın cennet doğasına sahip çıkacağız. Ağacına, kuşuna, çileğine, bağına sahip çıkacağız. Bizler çocuklarımıza yaşanır ve mutlu bir Aydın ve Türkiye’yi miras olarak bırakacağız."

"YENİ BİR TÜRKİYE'YE UYANACAĞIZ"

“25 Haziran’da yeni bir Türkiye’ye uyanacağız” diyen Tunç, “ Tüm toplumsal kesimlerin sorunlarını çözecek, barışını sağlayacak kurucu bir meclise ihtiyaç vardır! Yeni seçilecek başkan, Türkiye’yi rahatlatacak, bir arada tutacak, toplumsal barışa ve demokrasiye ivme kazandıracak adımları hemen atmalıdır” ifadelerini kullandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler