"Aramıza kara kedi sokamazlar"

MHP’nin İstanbul İl Başkanlığı’nda büyük bir heyacan vardı

Yayınlanma: 25.06.2018 - 03:17
Abone Ol google-news

Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı MHP’nin İstanbul İl Başkanlığı’nda büyük bir heyacan vardı. İYİ Parti’nin oylarını böleceğini ve MHP’nin yüzde 10’un altına düşeceğini bekleyen partililer 1 saatlerde açılan sandık sayısının artmasıyla sevindi. Açılan sandık sayısı yüzde 91’i gösterirken MHP’nin oy oranı yüzde 11.3’ü gösteriyordu. 1 Kasım 2015 genel seçimde yüzde 11,1 oy alarak Meclis’e 40 milletvekili gönderen MHP, çok az bir oy kaybı yaşasa da kesin olmayan sonuçlara göre 49 milletvekiliği kazanarak seçimden karlı çıkan taraflardan biri oldu.

‘Bataklıktan çıktık’

Sonuçların ardından MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür seçim sonunda gazetecilere açıklama yaptı. Gür, “Çok bilmişlere, siyasilere, anketörlere göre MHP’nin oranı barajın altında kalacaktı. Biz çamurlu bataklıktan çıktık. Türkiye’de 1 Kasım öncesi MHP iç sarsıntı yaşadı” dedi.

İYİ Parti hakkında da düşüncelerini paylaşan Gür, şöyle konuştu: “Akşener’in sorunu cumhurbaşkanlığı veya ülke değil. Sorunu MHP. Zamanında Cem Uzan uğraşıyordu bugün Akşener. MHP, Bahçeli ve Erdoğan’la yoluna devam edecek. Bugüne kadar sahada Cumhur İttifakı’nı ayırmak için uğraşılar. Bu iki ismin arasına kara kedi sokamayacaklar. İki genel başkanın ağzından çıkmayan hiçbir sözün bizim için anlamı yoktur. 'MHP barajı aşmaz' diyorlardı aştık. MHP var olmaya devam edecek.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler