YSK Başkanı Güven: Kesin sonuçlar 5 Temmuz'da açıklanacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, yurtiçi tutanaklarının yüzde 100'ünün sisteme girildiğini belirterek, "Buna göre Cumhurbaşkanlığı seçiminde geçerli oylar 50 milyon 65 bin 080, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın almış olduğu oy ise 26 milyon 328 bin 042. " dedi. Güven, seçimin kesin sonuçlarının 5 Temmuz günü açıklanacağını söyledi.

Yayınlanma: 25.06.2018 - 11:25
YSK Başkanı Güven: Kesin sonuçlar 5 Temmuz'da açıklanacak
Abone Ol google-news

YSK Başkanı Sadi Güven, 24 Haziran seçimlerinin sonuçlarına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Seçimlerin sağlıklı olduğunu belirten Güven şunları söyledi:

Biz her seçimde sandık kurulu üyelerinin tutmuş oldukları tutanakları eşzamanlı diğer siyasi partilerle paylaşıyoruz. Bugün itibariyle seçime ilişkine ilişkin tutanakların yüzde 99.1'i sisteme işlendi. Sonuçları alt alta toplamak suretiyle sonuçları ilan ettik. Sağlıklı bir seçim oldu. 2014'ten bugüne kadar yapılan seçimlerde vatandaşlarımızın sandık başında tutmuş olduğu sandık sonuç tutanaklarını taramak suretiyle siteme koyuyoruz. Sisteme büyük oranda işlenen tutanaklara sonuçlar kesinleştikten sonra vatandaşlarımızın incelemesine açacağız. Sistem yorulmasın diye 5-10 günlük bir kesinti yaptık. Seçimin sonuçlarını 10-11 gün sonra vatandaşa açacağız. Siyasi partilerle bir kaç saat içinde yüzde yüzünü de paylaşmış olacağız.

"KESİN SONUÇLAR 5 TEMMUZ'DA"

Güven öğleden sonra yaptığı açıklamada, seçimin kesin sonuçlarının 5 Temmuz'da açıklanacağını kaydetti.

Güven şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalsaydı cuma günü itirazları değerlendirip kesin sonuçları açıklayacaktık. Ancak birinci turda sonuçlandığı için milletvekili seçimindeki süreci burada işleteceğiz. Bu önümüzdeki hafta, 4 Temmuz itibari ile bizde sonuçlanacak. 5 Temmuz günü sonuçları açıklayacağız. Biraz önce Yüksek Seçim Kurulu bu şekilde karar aldı. Sandık sonuç tutanaklarının hemen hemen yüzde 100'ünü biz girdik. Şu an itibari ile 41 tane gümrük kapısında sandık sonuç tutanağı sisteme girilmedi. Yüzde 99,98 oranında sandık sonuç tutanaklarını taramak suretiyle sisteme girip, siyasi partilerimizle paylaştık. Yurtiçi tutanaklarının yüzde 100'ü sisteme girmiş vaziyette, buna göre Cumhurbaşkanlığı seçiminde geçerli oylar 50 milyon 65 bin 080, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın almış olduğu oy ise 26 milyon 328 bin 042.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler