İnce sitem etti, Küçükkaya anında yanıt verdi: Gazeteci denir mi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimleri kazanmasının ardından İsmail Küçükkaya'nın Muharrem İnce'nin attığı tweeti canlı yayında paylaşması sosyal medyada konuşulmuştu. İsmail Küçükkaya tepkilere "ben gazeteciyim" yanıtını verirken, İnce "hataydı, haber yapacağını düşünemedim" açıklamasını yaptı. İnce'nin sitemine de Küçükkaya'dan yanıt yine gecikmedi.

Yayınlanma: 25.06.2018 - 11:41
Abone Ol google-news

<video:1008631>

FOX ekranındaki seçim programının sunucularından gazeteci İsmail Küçükkaya, 24 Haziran seçimlerinde Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'ye mesaj atarak ne düşündüğünü sorduğunu, İnce'nin ise 'Adam kazandı' yanıtını verdiğini açıkladı. İnce'Nin yanıtı ve İsmail Küçükkaya'nın bu yanıtı paylaşması sosyal medyada en fazla tepki çeken  ve konuşulan konulardan biri oldu. İsmail Küçükkaya tepkilere " ben gazeteciyim yanıtını verirken Muharrem İnce; "haber yapacağını tahmin edemedim benim hatamdı, özür diliyorum" ifadelerini kullandı.İnce'nin sitemine Küçükkaya yine sosyal medya hesabından yanıt verdi.

<haber-dikey:1008642>

İnce'nin mesajını sosyal medyadan yayınlayan Küçükkaya, bir süre sonra bazı Twitter kullanıcılarının eleştirilerine maruz kaldı.

 

<video:1009271>

 

Küçükkaya, gelen eleştirilere yanıt olarak ise bu sabah "Ben gazeteciyim" tweet'ini paylaştı...

Muharrem İnce: 'Adam kazandı' mesajı atmam hataydı

Bu tartışmalar sürerken Muharrem İnce öğle saatlerinde kameraların karşısına geçerek seçim sonuçlarını değerlendirdi. Açıklamasının soru-cevap bölümünde Cumhuriyet gazetesi yazarı Çiğdem Toker'in "Milyonlarca insan dün gece geç saatlere kadar sizden haber bekledi. Bütün bu yaptığınız açıklamaları, neden dün gece ekranlara çıkarak kendiniz yapmayarak bugün öğleye bıraktınız? Neden insanları derin bir hayalkırıklığına uğratmayı göze aldınız? Bunun özel bir sebebi mi vardı?" sorusu üzerine Muharrem İnce,  şu yanıtı verdi;

"Onun haber yapacağını tahmin etmedim"

 "Orada bir hatam oldu, onu kabul edeyim. Ben İsmail Küçükkaya’ya arkadaşça mesaj attım. Onun haber yapacağını tahmin etmedim. Benim gibi deneyimli siyasetçinin bunu yapmaması gerekirdi. Vatandaşlarımızın bunu bir tweetle öğrenmemesi gerekirdi. Onu haber yapacağını düşünmediğim için, demek ki gazetecilerle dost olurken daha dikkatli olmak gerekiyormuş. Hata benim, bir hata yaptım o konuda. Özür diliyorum o konu için."

"Böyle bir açıklamayı seçim gecesi duyurmayacak kişiye gazeteci denir mi?"

İnce'nin "hataydı" açıklamasına Küçükkaya ahemen yanıt verdi. İşte İsmail Küçükkaya'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o açıklama; 

"RAKI-BALIK BASASINDA DEĞİLDİM"

RS FM’de Bidebunudinle programına konuk olan Küçükkaya, konuyla ilgili olarak Yavuz Oğhan’a şunları söyledi:

"Ben Muharrem İnce'yle rakı balık masasında değildim, gazeteci olarak soru sordum" “Muharrem İnce'yle mesajlaştıktan 20 dakika sonra bana geri dönüş yaptı ve 'Bu dostaneydi neden duyurdun' dedi. Muharrem İnce attığı mesajları kullanacağımı biliyordu ve o mesajlar nedeniyle kitlesi üzerinde oluşan olumsuz havayı dağıtmak için bir gazeteciyi harcamayı tercih etti."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler