Balkonda tek başına

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazandığı her seçimden sonra klasikleşen balkon konuşmasını önceki gece sabaha karşı yaptı. Erdoğan’ın daha öncekilerin aksine AKP Genel Merkezi’nin balkonunda bakanlar ve milletvekilleriyle değil, tek başına konuşması dikkat çekti.

Yayınlanma: 25.06.2018 - 22:42
Abone Ol google-news

Balkon konuşmasını yapmaktan önce vazgeçen ardından sabaha karşı Ankara’ya gelen Erdoğan, daha önce yaptığının aksine bakanlar ve milletvekilleri ile değil tek başına konuştu. Önceki gece, sandıklardan çıkan resmi olmayan sonuçların netleşmeye başlaması ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın her seçim akşamı konuşmasını yaptığı balkon için de hazırlıklar başladı. AKP Genel Merkezi’nden gelen ilk bilgi, “balkon”un konuşma için hazırlandığı yönündeydi. Daha sonra Erdoğan’ın “balkon” konuşmasını pazartesi akşamı yapacağı, seçim akşamı balkon konuşmasını son Başbakan Binali Yıldırım’ın yapacağı bilgisi verildi. Erdoğan son anda tekrar fikir değiştirerek, Ankara’ya hareket etti ve AKP Genel Merkezi’ne, sabaha karşı ulaştı. Erdoğan yoldayken, “balkon’a, yeni sistemle kapısına kilit vurulacak Başbakanlık’ın son Başbakanı Binali Yıldırım çıktı. Yıldırım, her seçim akşamı alışılan kucaklayıcı “balkon” konuşmasını, “Türkiye kazandı, bu seçimin kaybedeni yoktur. Siyasi rekabet bizim için yenme-yenilme anlamına gelmez. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun her bir vatandaşımızın Cumhurbaşkanı, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Şimdi Türkiye için Cumhurbaşkanımızın etrafında kenetlenme günüdür. Ayrı gayrı yok, ötekileştirme yok, sen-ben kavgası yok” ifadeleri ile verdi.

Bakanlar yoktu

Bundan önceki seçim başarılarının ardından Erdoğan’ın “balkon”u bakanlar, olası bakanlar, milletvekilleri ve yeni milletvekilleri ile “kalabalık” olurdu. Ancak 24 Haziran’ı 25 Haziran’a bağlayan gece Erdoğan “balkon”da “tek başına”ydı. AKP Genel Merkezi’ne beraberinde bakanları ve ailesi ile birlikte gelen Erdoğan, balkona sadece eşi Emine Erdoğan ile birlikte çıktı. Erdoğan, balkona gecenin geç saatlerinde çıkmasının gerekçesini, Huber Köşkü önünde bir çocuğun başına gelen elim kaza ile açıkladı.

'Seçimin galibi millet’

Erdoğan, YSK Başkanı Sadi Güven’in kendisini “galip” ilan ettiğini de anımsatarak, 24 Haziran seçimlerinin Türkiye’nin gelecek bir asrını belirleyeceğini dile getirdi. Erdoğan da “balkon” konuşmalarının “kucaklayıcı” bölümünü, “Bu seçimin galibi demokrasidir, millî iradedir, milletimizin kendisidir. Bu seçimin galibi 81 milyon vatandaşımızın her bir ferdidir. Kazanan demokrasimiz olmuştur, kazanan millet, milli iradenin üstünlüğü olmuştur” dedi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 30’u geçen CHP’nin adayı Muharrem İnce için, “Bildiğiniz gibi en yakın arkadaşımızla aramızdaki fark 20 puanın üzerinde, 22 puan” dedi. Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP için ise Erdoğan, “Şahsıma, ittifakıma ve partime güvenen milletime şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. İttifakın küçük ortağı BBP için ise partinin adını kullanmayarak, “Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun yadigârı Alperenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ABD oyları CHP’ye

Erdoğan, konuşmasının bir yerinde de parmak sallamayı ihmal etmedi. Erdoğan, “FETÖ ihanet çetesine ve onlarla beraber hareket edenlere sokakları hep birlikte dar ettik. Nereye kaçtılar Amerika’ya. Şimdi ölçüye bakıyorum, Amerika’daki oylara bakıyorum. Oradaki oylarda oradan ana muhalefete bayağı oy gelmiş. Halep oradaysa arşın sandıkta” dedi.

‘Mesajı aldık’

Erdoğan, kendi seçmenine de “Milletimizin sandıkta partimize verdiği mesajı aldık. Önümüzdeki dönem milletimizin karşısına, tüm bu eksiklerimizi tamamlayarak çıkacağımızdan emin olunuz” ifadeleri ile seslendi. Erdoğan, yeni yönetim sistemi için takvimi, “Hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamlamıştık. Meclis toplanıp Cumhurbaşkanlığı yeminimizi yapana kadar kemale erdireceğiz. Yemin töreninin hemen ardından da bakanlarımızı, bürokratlarımızı belirleyip programımızı uygulamaya başlayacağız” ifadeleri ile anlattı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler