CHP’de yarış başladı

Seçim sonrası CHP’de gündem ‘koltuk’. Parti içi muhalefet ‘İnce CHP’den fazla oy aldı’ diyerek kurultay isterken Kılıçdaroğlu ‘beklentinin altında kalan oy’dan bahsetti. Yönetim birlik mesajı verdi

Yayınlanma: 26.06.2018 - 23:27
Abone Ol google-news

<video:1009650>

 

CHP, seçimin ardından parti içi tartışma yaşıyor. Muhalefetten yeniden kurultay sesleri yükselmeye başladı. Yönetimi istifaya davet eden Elazığ milletvekili Gürsel Erol, bugün parti önünde oturma eylemi yapacak. CHP PM ise “disiplin” gündemiyle yarın olağanüstü toplanacak. Muharrem İnce cephesinin ise şimdilik sessiz ve beklemede kalacağı belirtiliyor.

İktidarın oyunu

CHP MYK’de de seçim sonuçları değerlendirildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, iktidarın CHP’nin bu yazı parti içi meselelerle geçirmesini istediğini belirterek “CHP bu oyuna düşmemeli. Muharrem İnce de bu oyuna düşmeyecektir. Var gücümüzle yerel seçimlere asılmalıyız” dediği öğrenildi.

"Bu oyuna düşmeyelim"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimlerinin ardından MYK’sini topladı.

Kılıçdaroğlu’nun Mahir Ünal ve bazı iktidar kalemşörlerinin CHP’nin bu yazı parti içi meselelerle geçirmesini istediğini belirterek, “CHP bu oyuna düşmemeli. Muharrem İnce de bu oyuna düşmeyecektir. Var gücümüzle yerel seçimlere asılmalıyız. AKP kan kaybediyor. Yerel seçimlere odaklanmak yerine birbirimizle uğraşırsak her şeyi AKP’ye teslim ederiz” uyarısında bulunduğu öğrenildi.

Toplantıda seçim sonuçları detaylarıyla masaya yatırıldı. Oy oranı azalan ve az oy alınan illerde eksikliklerin tespiti için detaylı analiz yapılması kararı alındı. Kulislerde ise Kılıçdaroğlu ile İnce’nin telefon görüşmesi yaptığı belirtilirken, parti kaynakları bu görüşmeyi ya da içeriği hakkında net bir bilgilendirme yapmadı. İnce kanadından sosyal medya üzerinden “saat 20.00’de CHP önünde” etiketiyle açılan yapılan çağrıyla bir ilgilerinin olmadığı vurgusu yapıldı.

Kendilerinin böyle bir tartışma içinde olmadıklarını da belirten İnce kanadı, Kılıçdaroğlu’nun yaptığı seçim değerlendirmesi açıklamasını “gergin” olarak nitelendirdi. İnce kanadı, kendilerinin beklemede ve sessiz kalacaklarını belirtiyor.

İnce kanadı “Esas hedef 2023. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümünde Cumhuriyeti gerçek cumhuriyetçilerin yönetmesi” diyor. Olağanüstü kurultay için imza toplama gibi herhangi bir adım atılmayacağını belirten İnce’ye yakın isimler, kampanya sürecinde “dip dalga” şeklinde adlandırılan, gerek CHP tabanından gerekse partili olmayanlardan gelen bir talep olması durumunda, buna kayıtsız kalınmaması gerektiğini savunuyor.

Kulislerde, İnce ve Kılıçdaroğlu’nun bir an önce bir araya gelerek tartışmaların önünü kapayacak bir açıklamada bulunmaları gerektiği konuşuluyor.

<haber-yatay:1009693,1009795,1010084,1010040>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler