MHP Genel Başkan Yardımcısı: Seçim Kurullarına siyasi baskılar yapıldığı duyumları alıyoruz

MHP Elazığ, Hatay, Niğde ve Düzce’de seçim sonuçlarına itiraz etti. MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Seçim Kurullarına siyasi baskılar yapıldığı duyumları alıyoruz” dedi.

Yayınlanma: 27.06.2018 - 12:31
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Partimiz tarafından görevlendirilmiş hukukçu arkadaşlarımız, itiraz yapılan İl ve İlçe Seçim Kurullarına siyasi baskılar yapıldığı duyumlarını partimiz Hukuk ve Seçim İşleri Başkanlığına bildirmişlerdir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız yazılı bir açıklama yaparak, 24 Haziran seçimlerinde sandıkların açılıp sayım yapılmasından ardından bazı illerde sandık sonuçlarına itiraz ettiklerini söyledi.

Türk milletinin iradesini 24 Haziran Pazar günü seçim sandığında tecelli ettiğini belirten Yıldız, açıklamasında, “Bu iradeye tüm kişi ve kurumların saygılı olması demokratik hukuk devletinin gereğidir. Sandıkların açılıp sayım yapılmasından sonra, maalesef milletimizin iradesini sakatlamaya yönelik girişimlere tanık olmaktayız ” ifadelerini kullandı.

Başta Aydın, Elazığ, Hatay, Niğde, Trabzon ve Düzce illerimizde MHP tarafından görevlendirilen hukukçuların bugün itibariyle bazı sandık sonuçlarına itiraz yapıp, oyların yeniden sayılmasını talep ettiğini bildiren Yıldız, “Örneklemek gerekirse; Aydın ilimizde milletvekilliğimiz 240 oy farkla yurt dışından gelen oylar neticesi AKP’ye geçmiştir. Bu ilimizde yapılan oy sayımları ve yurt dışı oyların dağılımı bize göre hukuka uygun olarak yapılmamıştır” diye konuştu.

<haber-yatay:1010453,1010147>

Fethi Yıldız, Türkiye’nin muhtelif illerinde yaptıkları çalışmalarını faaliyetlerini şu şekilde belirtti:

“Elazığ ilimizde MHP milletvekilliği 370 oy farkla AKP’ye geçmiştir. Parti görevlilerimizin yapmış olduğu itiraz sonucu olarak Ağın ilçesinde sandıklar yeniden sayılmaktadır. Şu an itibariyle sayım neticelenmiş değildir. Hatay ilimizde MHP’nin 2. milletvekilliği 337 oy farkıyla AKP’ye geçmiştir. Antakya 1.Nolu İlçe Seçim Kurulu 90 sandığın tekrar sayılmasına karar vermiştir. Bu itirazımızda henüz neticelenmemiştir. Niğde ilimizde Millet İttifakı’nın oyu ile Milliyetçi Hareket Partisi milletvekilliği CHP’ye geçmiştir yetkili hukukçu arkadaşlar gerekçeleri ile birlikte sonuçlara itiraz etmiştir. Düzce ilimizde MHP 3 milletvekilliğinden 1’ni kazanmış durumdadır ancak AKP’nin yapmış olduğu itiraz sebebiyle oy sayımı yeniden yapılmaktadır. Düzce ilimizin Akçakoca ve Kaynaşlı İlçe Seçim Kurulları AKP’nin yapmış olduğu yeniden sayım talebini de reddetmiştir.”

“Seçim Kurullarına siyasi baskılar yapıldığı duyumları alıyoruz”

Elazığ, Hatay, Niğde ve Düzce illerinde ve bazı ilçelerinde MHP tarafından görevlendirilen hukukçuların itiraz yapılan İl ve İlçe Seçim Kurullarına siyasi baskılar yapıldığı duyumlarını MHP Hukuk ve Seçim İşleri Başkanlığına bildirdiğini aktaran Yıldız, “İl ve İlçe Seçim kurullarının itirazlarımızı ve itiraz gerekçelerimizi hak ve hukuka uygun şekilde, yasaların emrettiği istikamette sonuçlandıracağını bekliyor, Hâkimlerimizin vicdanları ile karar vereceklerine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler