Meclis'te tekme tokat kavga

TBMM Genel Kurulu'nda MHP ve AKP milletvekilleri arasında kavga çıktı.

Yayınlanma: 04.08.2014 - 15:44
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu saat 14.00'da TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yönetiminde başladı. MHP Grubu, sınır komşularımızdaki çatışmalara Türkiye'den katılımın araştırılması önergesinin bugün görüşülmesi önerisi'nde bulundu. Bu öneri üzerinde iktidar ile muhalefet partileri arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Önergenin oylanması sırasında CHP 'yoklama' talep etti. Elektronik yapılan oylama sırasında TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı toplantı yeter sayısının olduğunu açıkladı. Ancak CHP'li milletvekilleri 'mükerrer' oy iddiasında bulundu. Belirttikleri isimlerdeki milletvekillerine seslenildi. 2 AKP'li milletvekili Genel Kurulu salonunda olmayınca birleşime 15 dakika ara verildi.

MHP, IŞİD tehdidiyle ilgili bir araştırma komisyonu kurulmasını istedi. Oylamaya geçildiği sırada MHP Milletvekili Ali Uzunırmak, AKP'li milletvekillerin sahte oy kullandığını öne sürdü. Bu sırada TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, 'Sahtekarlar' diye bağırdı. Bu söze çok sayıda partili milletvekili tepki gösterdi. Genel Kurul salonu ara nedeniyle boşaldığı sırada, Genel Kurul Salonundan muhalefet kulisine geçişi sağlayan Genel Kurulu Salonunun köşesinde bir anda kavga çıktı. MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ile AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, tekme-tokat birbirine girdi. Milletvekilleri yere düşerken, Şahin ve Uzunırmak'ın yüzünden kan aktığı görüldü. Yaşanan itişmelerin ardından kavga araya giren diğer milletvekilleri tarafından sonlandırıldı.

Meclis'te tekme tokat kavga İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER

Sinan Oğan: Ak itler bana saldırdı

AKP milletvekili Mustafa Şahin, MHP’li Ali Uzunırmak’ın üzerine yürüdü.

İki vekil arasında yumruklu kavga yaşandı. Diğer vekillerin de karışması üzerine kavga büyüdü.

Bu kavga yatışmaya başlarken, MHP Sinan Oğan da kavgaya dahil oldu. İkinci kavgada yumruk ve tekmeler havada uçuştu. AKP Erzurum Milletvekili Muhittin Aksak, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'a yumruk attI. Yere düşen MHP'li Oğan yüzünden yaralandı. Aldığı darbe sonucu Oğan'ın yüzünün şiştiği görüldü. Kavgayı, araya giren diğer milletvekilleri sonlandırdı.

Kavgada AKP’li Mustafa Şahin’in de kaşında açılma oldu.

GÖRÜŞMELER YARIN DEVAM EDECEK

Kavga nedeniyle gergin olan TBMM Genel Kurulu, divan üyelerinin toplanamaması nedeniyle  kapandı. Görüşmelere yarın devam edileceği belirtildi.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler