Muharrem İnce: 9 Eylül'de yeni bir kampanya başlatacağım

24 Haziran sonrası Anadolu ziyaretlerine Erzurum'dan başlayan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem ince parti teşkilatı ve Çat Belediyesi'nde açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 04.07.2018 - 10:23
Abone Ol google-news

<video:1016711>

Erzurum'da konuşan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP karıştı haberleriyle ilgili, "CHP karışmaz.Tam tersine biz sayın Genel Başkanla abi -kardeş ilişkisi içinde, eşlerimizle birlikte yemek yedik. Sayın Genel Başkana teklifte bulundum. Onu da basınla paylaştım, herkesin bilmesini istedim. Gizlim, saklım yok" dedi.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlere giren Muharrem İnce, teşekkür ziyaretlerini Erzurum'dan başlattı. Sabah saatlerinde uçakla Erzurum'a gelen Muharrem İnce parti binasına girişte büyük bir coşkuyla karşılandı. Binanın beşinci katındaki parti ofisine çıkarken, kendi il başkanlığının yanındaki MHP İl Başkanlığı ofisine giren İnce, partililerle tokalaşıp sohbet etti. Daha sonra CHP il binasına geçen Muharrem İnce basın açıklaması yaptı.

"SİYASET UZUN SOLUKLU BİR İŞTİR"

Bir seçim kampanyasını geride bıraktıklarını belirten Muharrem İnce, "Kampanyada sloganımız 'hepimizin cumhurbaşkanı'ydı. Hepimizin cumhurbaşkanı olmak için devam edeceğiz. Herkesi kucaklayan, memleketin sorunlarına kafa yoran, 81 vilayeti karış karış dolaşan hepimizin cumhurbaşkanı adayı olarak Erzurum'dan başladık. Kampanya sırasında Erzurum'a gelemedim, özür diliyorum. 50 günde 68 vilayete gidebildik. Erzurum'da cumhurbaşkanlığı oyumuz partinin oyundan çok çok fazla. 45 bin civarında oyumuz var yüzde 9,9 almışız. Yani gelseymişim barajı aşacakmışız. Merak etmeyin Erzurum'da bu kampanyayı başlatıyoruz. Siyaset uzun soluklu bir iştir. 9,9'da kalmak beni üzdü. Bunu mutlaka Erzurum'da barajı geçeceğiz. Bir sonraki toplantımızda tabii ki cumhurbaşkanı olarak Erzurum milletvekilleriyle yapacağız. Türkiye okul öncesi çocuklarına çıkamayan bir ülke, okuldaki çocuklarını yerleştiremeyen bir ülke. Okul öncesi çocukların başına her gün kötü bir olay geliyor, okuldaki çocuklarımız da okullara yerleştirilemiyor.Türkiye'nin böylesine devasa sorunlarla boğuştuğu dönemde çözüm, çare olmamız lazım. Bu mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

'TÜRKİYE'Yİ GENÇLERLE YÖNETELİM KAMPANYASI BAŞLATIYORUZ'

'Türkiye'yi gençlerle yönetelim' kampanyası başlatacaklarını söyleyen Muharrem İnce şöyle devam etti:

"9 Eylül 2018 günü bir kampanya başlatacağım. 'Türkiye'yi gençlerle yönetelim' kampanyası. CHP'nin şu an 1 milyon 250 bin üyesi var. 9 Eylül 2018'den, 9 Eylül 2019'da kadar 1 milyon 250 bin genci üye yapma kampanyası. Ben şimdiden 9 Eylül günü başlatacağım kampanyanın ilk açılışını Erzurum'dan yapıyorum. 18 yaş ile 35 yaş arasında partinin üye sayısı kadar 1 milyon 250 bin genci üye ederek bunu başaracağız. Yani seçimlerde 15 milyon oy aldık, hedefimiz 30 milyon oydur. 30 milyon oyu almak için 1 milyon 250 bin olan üye sayısını 1 milyon 250 bin gençle takviye edeceğiz. Genç kardeşlerime sesleniyorum. Kampanya başlayacak, 1 yıl içinde tam iki katına çıkartırsak, cumhurbaşkanlığı seçiminde 15 milyon olan oyu 30 milyon yapacağız. Allah'ın izni, milletin isteğiyle bu işi başaracağız."

"ZATEN ÖYLE DEĞİL MİYDİ?"

Bir basın mensubunun Bakanlar Kurulu yetkisininin Cumhurbaşkanlığına devrini sağlayan Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) dair sorusuna Muharrem İnce, "Bu sabah 5'ten beri yollardayız. KHK'yı bilmiyorum. Zaten öyle değil miydi? Tek adam değil miydi?Türkiye'de şu ana kadar öyle değil miydi? Bütün yetki onda zaten, başbakan fiilen yoktu. Şimdi tamamen yok. Vali o, kaymakam o, doktor o, hemşire o, kıraathaneci o, her şey o." diye yanıt verdi.

'ABİ-KARDEŞ GİBİYİZ'

Muharrem İnce, başka bir gazetecinin basında yer alan 'CHP karıştı' haberleriyle ilgili, "CHP karışmaz.Tam tersine biz Sayın Genel Başkanla abi- kardeş ilişkisi içinde eşlerimizle birlikte yemek yedik. Sayın Genel Başkana teklifte bulundum. Onu da basınla paylaştım, herkesin bilmesini istedim. Gizlim, saklım yok. Gizli ajandalarım, planlarım yok. Millete yalan söylemeyeceğim diye söz verdim. Yaptığım teklifi de milletle paylaştım" diye konuştu.

'ERZURUMLU SAYILIRIZ'

Toplanacak MYK'nın olağanüstü kongre kararı alıp almayacağı yönündeki bir soruya ise Muharrem İnce, "Ben MYK  üyesi değilim, takdir onlarındır. Ben seçim çalışması değil. Burada bir kampanya başlatmadım. Erdoğan Erzurum'a geldi diye ben gelmeyecek miyim? Daha önce söylediler Eyüp'te miting yaptık, Erdoğan buraya geliyordu dediler. Be de buraya 12 yaşında geldim. Erzurum memleketimin bir parçası.Yalova'da dışardan gelen illere baktığınızda Erzurumlu fazladır. Biz yarıdan da olsa Erzurumlu sayılırız" dedi.

"YENİDEN CUMHURBAŞKANI ADAYIYIM"

İnce, "Hepimizin Cumhurbaşkanı diye yola çıktık. CHP’nin adayıydım, tabi ki oy birliği ile beni aday gösterdiler. 41 yıl sonra 30 barajını geçtik. Önümüzde yerel seçim var. Bence bu ittifaklar devam etmelidir. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminin 5 yıl sonra olacağını kimse garanti edemez. Bakarsınız 2 sene sonra oluverir. Yeniden Cumhurbaşkanı adayıyım" açıklamalarında bulundu. 

'BİZ BU SEÇİMDE YENİLDİK'

Erzurum'da bulunan Muharrem İnce, merkez Aziziye ilçesindeki düğün salonunda partililerle bir araya geldi. Erzurum erkek bar ekibinin gösterisini izleyen Muharrem İnce, ardından partililere seslendi. Bütün büyük yolculukların bir adımla başladığını söyleyen İnce, "4 Mayıs günü bir büyük yolculuğa çıktık. 50 günlük kampanyada elimizde ne kaldı geriye? Helalinden, çalmadan bir yüzde 31 var. Sloganımız, 'Hepimizin cumhurbaşkanı.' Şimdi 15 milyon oy var helalinden. Bunu 30 milyon yapacağız. Bunu başaracak mıyız? Allah'ın izni, milletin isteğiyle bunu başaracağız" dedi. İnce, şöyle devam etti:

"1699, Osmanlı'nın ilk toprak kaybettiği tarihtir. Osmanlı bizim atalarımız, 223 yıl hep kaybetti. 1699 Karlofça Antlaşması'ndan sonra başladı. 30 Ağustos 1922 Büyük Taarruz'a kadar hep kaybetti. 223 yıl neden kaybetti biliyor musunuz? Osmanlı generalleri geri çekilmesini bilmiyor. Yenildiğinde geri çekilmesini bilmiyor. Mustafa Kemal Paşa, Kütahya Savaşı'nda yenildi, Eskişehir'de yenildi. Kütahya, Eskişehir'de yenilince orduyu Sakarya'nın doğusuna çekti. Elindeki gücünü ölçtü, 'Benim gücüm nedir? dedi. Hazırlıklarını yaptı ve 26 Ağustos 1922'de Büyük Taarruz'u başlattı. 30 Ağustos 1922'de savaşı kazandı. 223 yıl hep kaybetti, geri çekilip hazırlıklarını yapıp savaşa giren birisi savaşı kazandı. Hiç bahane üretmeye gerek yok. Biz bu seçimde yenildik. Yenildiğini kabul edemeyen yenemez. Yenildiysen geri çekileceksin, hazırlıklarını yapacaksın. En ciddi hazırlıklarını yapacaksın, bahane üretmeyeceksin. 'Sandıktan çalıyorlar', senin görevin çaldırtmamak. Çaldırtmayacaksın. 'Çalıyorlar' diye bağırmak değil."

'TÜRKİYE ÇANKAYA, BAKIRKÖY, KARŞIYAKA'DAN İBARET DEĞİL'

CHP'yi herkesin partisi yapacaklarının altını çizen Muharrem İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Şimdi ne yapacağız? 81 milyonun partisi olacağız. Hedefimiz bu. 'Küçük olsun benim olsun' değil, mutlu azınlığın partisi değil. Türkiye, Çankaya'dan, Bakırköy'den Karşıyaka'dan ibaret değil. Erzurum var, Konya var. Neden olmasın? Erzurum Büyükşehir'i almaya gözünü dikemezsen, İzmir'de sıkışıp kalırsın. Bizim hedefimiz bu olamaz. Hedef Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığını almak olmalı. Onun için hepimizin cumhurbaşkanı, hepimizin partisi. Bunu başarabiliriz, bunu yapabiliriz. Bunu gençlerle yapacağız. Atatürk'ün bir sözü vardır; 'Bütün ümidim gençliktedir.' Benim de bütün ümidim, hayalim gençlikte. O meydanlarda ne söylerse söylesin, kıraathane kuantumu yenmiş olabilir. Ama kuantum kıraathaneye yenilmez. Her zaman unutmayın, kuantum mutlaka kazanacaktır. Kuantum kazanmazsa ülke gelişmez, fakir kalırız, işsiz kalırız."

'UZUN VADEDE KEKİN KAZANMASI MÜMKÜN DEĞİL'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklenen İnce, "Ben 'Nano teknoloji' dedim. O 'Bedava kek' dedi. Kısa vadede kek kazanmış gibi görülebilir. Uzun vadede kekin kazanması mümkün değil. Kekin şekerini bile bulamayacağız yakında. Şeker fabrikaları gitti. 'Gelecek' demeye, 'Kuantum' demeye, 'Nano teknoloji' demeye devam edeceğiz. 4 Mayıs'ta başlayan büyük yolculuk emin olun amacına ulaşacaktır. Allah'tan tek dileğim sağlıktır. Onun haricinde hiçbir engel karşımızda duramaz, barajları yıkar aşarız" diye konuştu.

'ERDOĞAN'I ARADIM, KUTLADIM' - VİDEO
<video:1017219>
Hedefindeki illeri tek tek sayan Muharrem İnce, "Erzurum, Rize, Gümüşhane, Şanlıurfa, Diyarbakır. Erzurum'da 9,9'da kalmışız. Gelseydim barajı aşacakmışız" dedi. İnce, şunları söyledi:
"Büyük sevdalar, büyük yolculuklar, büyük umutlar gençlerle olur. 35 yaş üstünde üye olursa, onu, başlatacağımız '1 milyon 250 bin üye' kampanyasına saymam. 18-35 yaş arası olacak. 16 -17 yaşında pek çok evladım, öğrencim hararetle bizi takip ediyor onu da biliyorum. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi gençlerle kurdu, gençlerle rayına oturtacağız. Ülkenin kurumlarını çökerttiler, pes ettirdiler, diz çöktürdüler, yok ettirdiler. Ülkeyi tekrar rayına oturtacağız, umutlarımızı yeşerteceğiz, tazeleyeceğiz moral bozmak asla yok, bahane üretmek yok, mazeret yok. Başarmanın yolu hatalarını gözden geçirmekten geçer. Adil bir yarış olmadığını biliyorum. Devletin valileri, kaymakamları, örtülü ödeneği, helikopteri, uçağı bütün imkanlarıyla kampanya yapan birisi, bir de milletin yaptığı bağışlarla kampanya yapan birisi tabi ki şartlar eşit değil. Ama buna da sığınmayacağız. Yarışa girdiysek sonucunu kabul edeceğiz. Benim demokrasi anlayışım bu. Yenilmişiz, aradım kutladım 'Hayırlı olsun' dedim, 'Başarılar diliyorum' dedim. Demokrasi böyle bir şey ama emin olun önümüzdeki seçimde Erdoğan da beni arayacak merak etmeyin. Bak sen kazandın kutladım, ben kazandığımda aynısını isterim. Bunu yapacağız, bunu yapabiliriz, bu enerjimiz gücümüz var. Türkiye'nin önümüzdeki süreçte resmen gölge bakanlar kurulu kuracağız. Kazanmış gibi çalışacağız. Dış politika, ekonomi, tarım uzmanları sürekli Türkiye sorunları üzerine çözüm üreteceğiz. Kafa yoracağız, takip edeceğiz. Nefesim ensesinde olacak merak etmeyin. Takip edeceğiz."

İNCE'DEN ÇOCUKLARA BEDAVA KEK SORUSU

Muharrem İnce, Erzurum'un tek CHP'li belediyesinin olduğu Çat ilçesine geldi. Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç ile birlikte yeni yaptırılan belediye hizmet binasını gezen İnce, 'Kadın Dinlenme Evi'ne girerek, kadınlarla sohbet etti. Kadınlarla fotoğraf çektiren İnce, daha sonra belediyenin diğer bölümlerinin gezip, yapılan Erzurum işi motifleri çok beğendiğini söyledi. Başkan Kılıç'ın makamına geçen Muharrem İnce, buradaki çocukları yanına çağırarak, bir süre sohbet etti. İnce, çevresinde toplanan çocuklara ilk olarak derslerinin nasıl olduğunu sordu. 'İyi' yanıtını alan İnce, bu kez de "Bedava kekle çay mı istersiniz yoksa uzay ve bilgisayar, bunları mı konuşmak istersiniz?" diye sordu. Çocukların "Uzay ve bilgisayar" yanıtını verdiği İnce, "Teşekkür ederim. Başka sorum yok. Ben gelecekten umutluyum, çocuklar beni anlıyor" dedi.

'GENEL BAŞKAN İLE BASIN YOLUYLA KONUŞMAM DOĞRU OLMAZ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Olağanüstü kurultay çağrısı yapmayacağım. Önümüzde yerel seçim var, hazırlıklarını sürdürüyoruz" açıklamasıyla ilgili görüşü sorulan Muharrem İnce, "Bakarız. Şimdi Sayın Genel Başkan ile basın yoluyla konuşmam doğru olmaz, şık olmaz. Kendisiyle konuşurum ben. Doğrusu odur. Bakalım, yarın MYK var. Belki farkı sonuçlar çıkar. Konuşuruz, Sayın Genel Başkan ile bunları değerlendiririz. Medya aracılığıyla konuşmak doğru olmaz. Döndüğümde konuşurum, açıklamaları yaparız" diye konuştu.

 

<haber-yatay:1016698,1016446,1016513,1016584>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler