‘Bir dahaki seçime Erdoğan kutlayacak’

Seçim sonrası ziyaretlerine Erzurum’dan başlayan İnce, adaylığı süresince olduğu gibi iddialıydı. İnce, önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazır olacağını söyledi.

Yayınlanma: 04.07.2018 - 21:53
Abone Ol google-news

24 Haziran’da CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, seçim döneminde ziyaret edemediği illere gitmeye dün Erzurum ile başladı, ancak daha ilk durağında “yaptığının bir seçim çalışması olmadığını” açıkladı. İnce hem parti içine mesajlar verdi, hem de cumhurbaşkanı adaylığı süresince dile getirdiği iddialarını korudu; “Bahane üretmeye gerek yok. Yenildiğini kabul edemeyen yenemez” mesajını da verdi. İnce’nin Erzurum programında CHP İl Başkanlığı ve İYİ Parti İl Başkanlığı vardı. CHP’nin Millet İttifakı’ndaki ortağı Saadet Partisi’ni ziyaret etmedi. Ancak programında olmamasına karşın CHP teşkilatının komşusu olan MHP İl Başkanlığı’nı da ziyaret etmekten geri durmadı. Tüm temaslar sırasında İnce’ye CHP milletvekilleri Tanju Özcan ve eski milletvekilleri Mustafa Balbay ve Gülay Yedekçi eşlik etti.

‘CHP karışmaz’

İnce CHP İl Başkanlığı’nda, kurultay tartışması nedeniyle CHP’nin karıştığı yönündeki iddiaların anımsatılması üzerine, “CHP karışmaz. Tam tersine biz Sayın Genel Başkan ile ağabey- kardeş ilişkisi içinde, eşlerimizle birlikte yemek yedik. Genel Başkan’a teklifte bulundum. Onu da basınla paylaştım, gizlim, saklım yok. Gizli ajandalarım, planlarım yok. Millete yalan söylemeyeceğim, diye söz verdim. Yaptığım teklifi de milletle paylaştım” dedi.

‘Seçim çalışması değil’

CHP MYK toplantısında olağanüstü kongre kararı alınıp alınmayacağı ile ilgili soruya İnce “Ben MYK üyesi değilim, takdir onlarındır” diye konuştu. İnce, “81 vilayeti karış karış dolaşan hepimizin cumhurbaşkanı adayı olarak Erzurum’dan başladık. Siyaset uzun soluklu bir iştir” dedi. İnce, partinin kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül’de ‘Türkiye’yi gençlerle yönetelim’ kampanyası başlatacağını belirterek, “CHP’nin şu an 1 milyon 250 bin üyesi var. 9 Eylül 2018’den 9 Eylül 2019’a kadar 1 milyon 250 bin genci üye yapma kampanyası. Kampanyanın açılışını Erzurum’dan yapıyorum” dedi. Erzurum İl Başkanı Bülent Oğuz’un, “Sayın İnce cumhurbaşkanı adayımızdır, her zaman da öyle kalacaktır” demesi de dikkat çekti. İnce, İYİ Parti’yi ziyaretinde ise “Önümüzde yerel seçim var. Bence bu ittifaklar devam etmelidir.

Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminin beş yıl sonra olacağını kimse garanti edemez. Bakarsın iki sene sonra oluverir. Onun için hazırlıklı olmak lazım. Yeniden Ccmhurbaşkanı adayı mısın? Evet yeniden cumhurbaşkanı adayıyım” dedi. İnce daha sonra bir salonda vatandaşlara seslendi. İnce’nin burada verdiği mesajlar ise özetle şöyle: Savaşı geri çekilen kazandı: Osmanlı generalleri yenildiğinde geri çekilmesini bilmiyordu. Mustafa Kemal Paşa Kütahya ve Eskişehir’de yenilince orduyu geri çekti. Hazırlıklarını yaptı Büyük Taaruz’u başlattı. 223 yıl hep kaybettik, sonra geri çekilip hazırlıklarını yapıp savaşa giren birisi kazandı. Bahane üretmeye gerek yok. Yenildiğini kabul edemeyen yenemez. Yenildiysen geri çekileceksin, hazırlıklarını yapacaksın, bahane üretmeyeceksin, sandıktan çalıyorlar, çaldırmayacaksın. Hepimizin CHP’si: Sloganımız ‘Hepimizin Cumhurbaşkanı’ydı. Şimdi CHP’yi de hepimizin partisi yapacağız. ‘Küçük olsun benim olsun’ değil, mutlu azınlığın partisi değil. Erzurum’un büyükşehrini almayı hedeflemezsen, İzmir’de sıkışıp kalırsın. Erdoğan da beni arayacak: Aradım kutladım, hayırlı olsun, başarılar diliyorum dedim. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan da beni arayacak. Ben kazandığımda aynısını isterim. Gölge bakanlar kurulu: Gölge bakanlar kurulu kuracağız. Kazanmış gibi çalışacağız. Uzmanlarımız sürekli sorunlar üzerine kafa yoracağız. Nefesim ensesinde olacak.

'Döndüğümde konuşacağız'

İnce, Erzurum ziyareti kapsamında, Erzurum’un tek CHP’li belediyesi Çat Belediyesi’ni ziyaretinde de gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Olağanüstü kurultay çağrısı yapmayacağım. Önümüzde yerel seçim var” açıklamalarının anımsatılması üzerine, “Bakarız. Sayın Genel Başkan’la basın yoluyla konuşmam doğru olmaz, şık olmaz. Kendisiyle konuşurum ben, doğrusu odur. Yarın MYK var, belki farklı sonuçlar çıkar. Döndüğümde kendisiyle konuşurum, açıklamalar yaparız” dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler