Partisiz kabine sözü

Erdoğan, yeni kabinenin partili olmayan bakanlardan oluşacağını söyledi.

Yayınlanma: 06.07.2018 - 20:38
Abone Ol google-news

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerden sonra ilk kez partisinin genel merkezinde, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, yeni sistem ile ilgili bilgi verirken şunları söyledi: “Sistemin oturması zaman alacaktır. Uygulamadaki eksiklikleri, aksaklıkları, boşlukları tespit ettikçe sistemi geliştirecek, güncelelleyecek, güçlendireceğiz. Bunun için yeri gelecek yeni kanunlara veya kanun değişikliklerine, yeri gelecek anayasa değişikliklerine ihtiyaç duyacağız. Milletvekili dağılımı ve ülkemizin içinden geçtiği durum sebebiyle Cumhur İttifakı’nı Meclis’te devam ettireceğiz” dedi. Bakanların artık ‘eskisi gibi’ olmayacağını söyleyen Erdoğan, “Artık partili olmayan bakanlarımızla kabine oluşturuyoruz. Bundan önce olduğu gibi kimse kalkıp da ‘kadrolaştınız’ diyemeyecek. Daha objektif bakma imkanını yakalayacak. Bu, ona bir rahatlık getirecek. Ehliyeti ve liyakatı öne çıkarmak suretiyle yeni döneme girmiş olacağız. Tabii hükümetin başında AK Parti Genel Başkanı olacak” diye konuştu. İlk 100 gün, sonra ikinci 100 gün, ardından 6 aylık planlama yapacaklarını dile getiren Erdoğan, “Partimizi önce Mart’a çok iyi hazırlamamız lazım, ondan sonra 5 yıllık hedef var” dedi. 7 Haziran ve 24 Haziran seçimlerinin üzerinde uzun uzun durulması gerektiğini dile getiren Erdoğan, “Nerede bir yanlış yaptık, nerede hatamız var, değerlendirip, düzeltmek ve mart yerel seçimlerine böylece girmek durumundayız. Bunun yerine kişisel kariyeriyle irtibatlandırarak eğip büken herkes her şeyden önce milletimize yanlış yapar. Millete yanlış yapan hiç kimsenin de AKP’de yeri olamaz. Hiç kimsenin kendisini, partisinin ve davasının önüne geçirmesi de mümkün değildir” diye konuştu.

‘Tevazu’ vurgusu

AKP’li yerel yöneticilere sert eleştiriler yönelten Erdoğan, “Vatandaş tevazu arıyor. Tevazuyu kaybettiysek işte bu açık net puan kaybına da neden olmuştur” dedi. Kongreden sonra yerel seçimlerin startının verileceğini belirten Erdoğan, “Bu startı verirken de kaşına gözüne değil, hem iş bitirme potansiyeline hem halkla uyumuna bakarak adım atmak durumundayız. Böyle atacağız ki yerel yönetim aynen bu seçimlere benzemesin. 2019 Mart’ına kadar belediyeciliğin adını ‘gönül belediyeciliği seferberliği’ olarak koyuyorum” ifadelerini kullandı. Teşkilatta da bazı sıkıntılar yaşandığını dile getiren Erdoğan, “Kusura bakmasınlar. Davanın mensubuysak size görev verilmemiş olabilir ya da sizin istediğiniz olmayabilir veyahut teşkilatımızda herhangi bir kardeşimizin adaylığı gerçekleşmemiş olabilir. Burada olmaz, başka yerde olur. İlla parlamento mu olacak, illa bakanlık, belediye başkanlığı mı olacak? Öyle anlar gelir ki bunlar birçok kurulda, ofislerde imkanlar da doğabilir” diye konuştu.

Elitaş kafa karıştırdı

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş Erdoğan’ın “partili olmayan kabine”sini şöyle tarif etti: “Cumhurbaşkanımız, hiçbir milletvekili arkadaşımızı bakan yapmayabilir, tamamını dışarıdan yapabilir. Milletvekili adaylığı yapmayan eski bakanlarımız var, onlardan yapabilir. Sivil toplum örgütlerinden değerlendirmeler yapabilir. Dışarıdan bakanlar muhtemelen ağırlıklı olacak. Biliyorsunuz eski bakan arkadaşlarımızdan milletvekili olmayanlar var. O arkadaşlarımızdan tercih edebilir. Eski milletvekili arkadaşlarımız var, onlar da muhakkak olabilir.”

CHP’ye terör suçlaması

Erdoğan, CHP ve Millet İttifakı için de “Son umut olarak 24 Haziran seçimlerine sarıldılar. Normal şartlarda birbirlerini yolda görse selam vermeyecek olanlar, her nasılsa karşımızda birleştiler. Öyle ki CHP, bölücü terör örgütünün güdümündeki partiyi barajın üzerine taşımak için kendisine oy verenlerin bir kısmını oraya gönderdi. Ülkesini, milletini, cumhuriyetini, devletini seven her CHP’li vatandaşımızı, bu utanç için partisinin yönetiminden hesap sormaya davet ediyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler