CHP Ankara'dan kurultay açıklaması

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, “İhtiyacımız kurultay değil, ortak akıl ile yerel seçimlere hazırlanmaktır” dedi.

Yayınlanma: 06.07.2018 - 22:57
Abone Ol google-news


CHP’de genel merkezin “gündemimizde yok” diyerek kapıyı kapatmasına karşın olağanüstü kurultay tartışmaları devam ediyor. CHP tüzüğüne göre, parti yönetiminin çağrısının olmaması durumunda, seçimli kurultay yapılabilmesi için toplam delege sayısının salt çoğunluğunun imzası gerekiyor.

Parti örgütleri de ardı ardında tavırlarını belli ederken, bir açıklama da CHP Ankara İl Başkanlığı’ndan geldi.

İl Başkanı Güvener yaptığı açıklamada, kurultay tartışmalarının partinin enerjisini boşa harcadığını belirtti. CHP’nin ortak akla önem veren bir geleneğe sahip olduğunu ifade eden Güvener, şunları kaydetti:

“Bu geleneğin en belirgin özelliği ise başarıyı da başarısızlığı da kişilerle özdeşleştirmemiş olmasıdır. 24 Haziran’dan önce yapılan ve herkes tarafından başarılı olarak kabul edilen sıfır baraj, Millet İttifakı ve Sayın İnce’nin Cumhurbaşkanı Adayı gösterilmesi hamlesi, CHP’nin ortak iradesinin hamlesidir. Ortaya çıkan sonuçlar, bu hamlelerin ürünleridir. Partimizin bütün çabasına rağmen Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda sonuçlanmış ve partimizin parlamentoda temsil oranı istediğimiz düzeyde gerçekleşmemiştir. Bu durumun, partimizin yetkili organlarınca tartışılmasında elbette yarar vardır ancak bu tartışmaları Genel Başkanımızın performansı üzerinde yürütmek, politik bir zafiyet belirtisidir.

Başarı da, başarısızlık da kişilere bağlanamaz. İçine girilen bu yeni dönemde ülkemizin daha az zarar görmesi, milletimizin daha fazla mağdur olmaması için neler yapılması gerektiği partimizin her aşamadaki yetkili organları arasında enine boyuna tartışılmalı ve ortak aklın gereği olarak bir sonuca ulaşılmalıdır. Ulaşacağımız sonuç, stratejik önemi de olan yerel seçimlere nasıl hazırlanmamız gerektiğini de işaret edecektir. Dolayısıyla ihtiyacımız kurultay değil, ortak akıl ile yerel seçimlere hazırlanmaktır.”

Büyükşehirlerden Ankara’nın yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da olağanüstü kurultayın çözüm olmadığını açıklamıştı.

Ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçimlerin ardından CHP’de acil bir değişimin zorunlu hale getirdiğini belirterek, kurultayı işaret etmişti.





Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler