AKP'de yeni görevler belli oldu

AKP'nin yeni dönemdeki Grup Başkanı ve Meclis Başkanvekili belli oldu. AKP'nin Meclis Başkanı adayı ise son Başbakan Binali Yıldırım oldu.

Yayınlanma: 07.07.2018 - 12:21
Abone Ol google-news


AKP Amasya milletvekili Naci Bostancı AKP Grup Başkanı, AKP Tekirdağ milletvekili Mustafa Şentop Meclis Başkanvekili oldu. AKP'nin Meclis Başkanı adayı ise son Başbakan Binali Yıldırım oldu.

Binali Yıldırım'dan ilk yorum

Son başbakan Binali Yıldırım, Meclis Başkanı adayı olmasına ilişkin "Vatana millete hayırlı olsun inşallah" şeklinde yorum yaptı.

Yıldırım 'İlk turda sonuçlanır mı?' sorusuna yanıt olarak ise "Başka adaylar da çıkabilir. İlk turda sonuçlanır mı bilmem. Meclis iradesine ben karar veremem. Meclisimiz ne derse o olur" dedi. "Allah bir kapıyı kapatır birini açar demiştiniz. Şu anki duygularınız nedir?" sorusuna yanıt olarak "Kapı açıldı gidiyoruz" şeklinde yanıt verdi.

AKP'de Naci Bostancı 27. dönemde Grup Başkanı olacak. Grup Başkanvekili ise Mehmet Emin Akbaşoğlu, Bülent Turan, Mehmet Muş, Özlem Zengin, Cahit Özkan olacak.

Mustafa Şentop ise Meclis Başkanvekili görevini üstlenecek.

VEKİLLER BİR BİRİNİ TEBRİK ETTİ

AKP Grubu da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Toplantı başlamadan önce 27. yasama döneminin AKP’li yeni milletvekillerinin heyecanlı oldukları görüldü. Milletvekilleri grup toplantısı başlamadan önce birbirlerine sarılarak tebrik etti. Yeni milletvekillerinden bazıları ilk grup toplantısını öncesinde selfie yaptı.

Naci Bostancı kimdir?

2 Ağustos 1957'de Amasya'da doğdu. Baba adı Osman, anne adı Elif'tir.

Akademisyen, Öğretim Üyesi; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdare Bölümünü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Bölümünde tamamladı. 1990'da doçent, 1996'da profesör oldu.
Siyaset bilimi ve iletişim bilimleri alanında dersler verdi. Halkla ilişkiler ve tanıtım bölüm başkanlığı, dekanlık görevlerinde bulundu. Değişik gazete ve dergilerde çok sayıda makalesinin yanı sıra 17 kitabı yayımlandı.
24. Dönemde Amasya Milletvekili seçildi. TBMM Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi, Türkiye - Kırgızistan Dostluk Grubu Başkanı ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı oldu. Yine aynı dönemde AK PARTİ Grup Başkanvekilliği görevini ifa etti. TBMM Başkanvekilidir.
İyi düzeyde İngilizce bilen Bostancı, 2 çocuk babasıdır.

Mustafa Şentop kimdir?

6 Ağustos 1968'de Tekirdağ'da doğdu.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesinde Kamu Hukuku alanında yaptı.

1993 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2002'de doktor, 2005'te doçent, 2011'de profesör oldu. Marmara Üniversitesi dışında birçok üniversitede lisans ve lisans üstü seviyesinde dersler verdi. Marmara Üniversitesinde çeşitli idari görevlerde bulundu. Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli dergilerde yazarlık, yöneticilik ve editörlük; akademik dergilerde yayın kurulu üyeliği, editörlük ve hakemlik yaptı. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezinin (ESAM) İstanbul Başkanlığı görevini yürüttü. 4. ve 5. Olağan Kongrelerde AK PARTİ MKYK Üyeliğine seçildi ve 2012-2015 yılları arasında Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

24. ve 25. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği yaptı. Anayasa Uzlaşma Komisyonunda AK PARTİ'yi temsilen görev aldı. 

İyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Şentop, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Cahit Özkan kimdir?

Denizli Çivril'de doğdu. Baba adı Süleyman, anne adı Neriman'dır. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. Londra'da Hukuk İngilizcesi üzerine öğrenim gördü. Kocaeli Üniversitesinde Özel Hukuk alanında, İstanbul Bilgi Üniversitesinde İnsan Hakları alanında yüksek lisans yaptı. 'Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde Yargılama Usulü' konulu yüksek lisans tezi hazırladı.

Üniversite yıllarında International Law Student Association Yönetim Kurulu Üyeliği, Yeşilay Zeytinburnu Şube Başkan Yardımcılığı, Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Sekreter Yardımcılığı, Anayasa Hukukçuları Derneği Genel Sekreterliği, Uluslararası Hukuk Merkezi Başkanlığı, Hukukun Üstünlüğü Platformu Başkanlığı ve Hukukçular Derneği Başkanlığı olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunda görev yaptı. Uluslararası Anayasa Kongresi, Uluslararası Tahkim Kongresi, Türkiye'de ve Dünyada Ceza Reformları Kongresi, Yargı Reformu Sempozyumu gibi önemli projeler başta olmak üzere pek çok ulusal ve uluslararası organizasyonda görev aldı. Kamu ve özel hukuk alanında makaleleri yayımlandı. Polis Akademisinde öğretim görevlisi olarak İnsan Hakları Hukuku dersleri verdi. İdeal Hukuk Dergisi ve internet sitesini hukuk camiasına kazandırdı. Hukuk Dünyası Dergisi Genel Yayın Yönetmenliği ve Editörlüğünü yaptı. Uluslararası Anayasa Kongresi Tebliğler, Anayasa Teorisi, Uluslararası Hak İhlalleri isimli kitaplar ve Anayasa Hukuku Mevzuatı gibi yayınların çıkmasına katkı sundu.

İngilizce bilen Özkan, evli ve 3 çocuk babasıdır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon