İhsanoğlu: 18 milyon pusula ne olacak?

CHP ve MHP’nin ortak cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, “18 milyon seçim pusulası fazla basılmış. Yani 50 milyona karşılık 18 milyon. Elbette pusulalar bir kısmı zarar görebilir. Yağmur, çamur, sel olur. Ama 18 milyonu basmak ne manaya geliyor?” dedi.

Yayınlanma: 05.08.2014 - 20:50
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında dün Eskişehir’e giden Ekmeleddin İhsanoğlu, CHP ve MHP yöneticileri ve milletvekilleri ile birlikte öncelikle Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i makamında ziyaret etti. İhsanoğlu, demokrasi ve refah arttıkça Türkiye’nin gelişeceğini belirtti. İhsanoğlu, daha sonra kent merkezinde esnafı ziyaret etti. Esnaf, İhsanoğlu’na simit ikram etti. İkram edilen simidin yarısını yolda gördüğü vatandaşlara veren İhsanoğlu, bir kısmını ise kendi yedi. Bir otelde basın toplantısı düzenleyen İhsanoğlu, gerekenden 18 milyon fazla seçim pusulası basıldığını söyledi. İhsanoğlu, “Şimdi uluslararası teşkilatın YSK mensuplarıyla konuştuktan sonra raporuna aldığı bir gerçek var. 18 milyon seçim pusulası fazla basılmış. Yani 50 milyona karşılık 18 milyon. Elbette pusulalar bir kısmı zarar görebilir. Yağmur, çamur, sel olur. Ama 18 milyonu basmak ne manaya geliyor? Bu 18 milyon pusula kimin emrine, nasıl kullanılacak, nasıl yanlış ellere gitmeyecek? Biz bunu soruyoruz ve sorumluluk kime aittir?” dedi.

Andımızın kaldırılmasıyla ilgili tartışmaların sorulması üzerine, “Ben şahsen bu andın kaldırılmasından dolayı çok rahatsız oldum. Bu milli şuur veriyor” dedi.

Edep yahu!

Başbakan Erdoğan’ın kendisi hakkındaki “Monşer, saksı, çarkçı” gibi ifadeler kullanmasından rahatsız olduğunu vurgulayan İhsanoğlu, “Zannedersem artık iflas noktası. Monşerdir, saksıdır, çarkçıdır. Böyle şeyler çok ayıp. Bu Türk siyasi tarihinde ayrı bir bahis olarak açılacak. Bazıları kendilerine yakıştırıyorsa diyecek bir şey yok. Bu devlete, bu makama yakışmıyor. Edep yahu diyeceğim, edep yahu” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon