Veli Ağbaba: Yeni kabine değil Erdoğan'ın kabilesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün atadığı yeni kabineye ilişkin yaptığı değerlendirmede "Yeni kabine değil yeni kabile. Erdoğan'ın kabilesi" yorumunda bulundu.

Yayınlanma: 10.07.2018 - 14:57
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, OHAL kapsamında son yayınlanan kanun hükmünde kararnamenin şimdiye kadarki en kapsamlı kararname olduğunu belirtti.

Bu kararnameyle 18 binden fazla kişinin ihraç edildiğine dikkati çeken Ağbaba, "Darbe girişiminin adından iki yıl geçti ama birbirlerini tanımayan ve aynı örgüt üyesi olduğu belirtilen 18 bin kişi işinden oldu." ifadesini kullandı.

Kararnamenin amacının sadece FETÖ ile mücadele olmadığını savunan Ağbaba, "Kurunun yanında yaş da yanıyor. Kim suçlu kim suçsuz ayırt etmek imkansız. Artık kanaatlerle, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek insanlar ihraç ediliyor. Hukukun askıya alındığı bir dönemi hep beraber yaşıyoruz." diye konuştu.

Bu kararnamelerin "FETÖ ile mücadeleye değil, muhalif insanlarla mücadeleye dönüştüğünü" öne süren Ağbaba, şunları söyledi:

"Bunun içinde herkes var ama siyasetçi yok. Kardeşi FETÖ'den tutuklu ihraç edilen öğretmen var, amcası para yatırdı diye ihraç edilen polis var ama siyasetten kimse yok. Bu FETÖ, topçuda, popçuda, baklavacıda, börekçide var, hodri meydan gel Meclise ve siyasi partilere de bakalım. Kim resim çektirmiş, kim eteğini öpmüş, kim olimpiyatlarına gitmiş, kim bankasının açılışına gitmiş, kim 'ne istediler de vermedik' demiş, hesaplaşalım. Hodri meydan, araştırma komisyonu kuralım ve FETÖ'nün siyasi ayağını hep beraber bulalım. Mecliste hangi FETÖ'cü varsa ortaya çıkaralım."

TEKİRDAĞ'DAKİ TREN KAZASI

Ağbaba, Tekirdağ'daki tren kazasına da değinerek, "Çorlu'da tren kazasında 24 kişi ölmüşken davul zurnayla tören yapanları kınıyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun bu törenler iptal edilirdi." dedi.

"ERDOĞAN'IN KABİLESİ"

Yeni kabine ile ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine Ağbaba, "Yeni kabine değil yeni kabile. Erdoğan'ın kabilesi" ifadesini kullandı.

"AKAR'IN BAKAN OLARAK ATANMASI KIŞLAYA SİYASET GİRDİĞİNİN GÖSTERGESİ"

Hulusi Akar'ın Milli Savunma Bakanlığına atanmasıyla ilgili bir başka soruya ise Veli Ağbaba, "Üniforması üzerindeyken bakan atanmıştır. Bu, kışlaya siyasetin girdiğinin en açık göstergesidir. Saraya giderken protokolün üçüncü sırasındaydı, çıkarken 16. sıraya kaydı." yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler