Berat Albayrak: Bugün bu makam, yarın başka...

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Ekonomi ve Maliye Bakanı olarak atanan Berat Albayrak, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, "Bugün bu makam, yarın başka makam. Durmak yok yola devam" dedi.

Yayınlanma: 10.07.2018 - 17:05
Abone Ol google-news

<video:1022621>

Yeni sistemin ilk Ekonomi ve Maliye Bakanı olarak atanan Berat Albayrak, görevi devraldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan atanan Berat Albayrak devir teslim töreninde görevlerin gelip geçici olduğunu belirtirken, "Bugün bu makam yarın başka makam. 7/24 demeden sizlerle birlikte çalışacağız. Durmak yok yola devam." dedi.

SOYLU DA KATILDI

Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Berat Albayrak, Maliye Bakanlığı görevini Naci Ağbal'dan devraldı. Maliye Bakanlığı'ndaki devir teslim törenine, bir süredir Albayrak ile anlaşmazlık içinde olduğu iddialarına konu olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katılması dikkat çekti.

"ENFLASYONUN TEK HANEYE İNDİRİLMESİ İÇİN ÇABA HARCAYACAĞIZ"

Albayrak, törendeki konuşmasında Maliye Bakanlığı'nın devlet kadrolarına sağladığı insan kaynağının önemi ve köklü geleneklerini işaret etti. Enerji Bakanlığı'ndaki mesaisini Ekonomi ve Maliye Bakanlığı'nda da devam edeceğini vurgulayan Albayrak, "Para politikasında Türkiye daha güçlü bir döneme girecek. Enflasyonun tek haneye indirilmesi için çok yoğun mesai harcayacağız. Yeni bir Türkiye hikayesi yazacağız. İstikrarlı büyüme için Türkiye'nin ihtiyacı olan yapısal değişim için çok daha hızlı adımlar atacağız. Piyasa ekonomisi kuralları içinde küresel sistemle daha entegre bir ilişki içine gireceğimiz süreci yaşayacağız. Ayakları daha yere basan bir Türkiye ekonomisi ortaya çıkacak.Rabbim önce milletimize sonra Cumhurbaşkanımıza mahcup olmamayı nasip etsin" diye konuştu.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler