CHP: Kabine değil kabile!

CHP, Erdoğan'ın yeni kabinesine sert tepki gösterdi.

Yayınlanma: 10.07.2018 - 22:41
Abone Ol google-news

CHP, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı kabineye tepki gösterdi. CHP kurmaylarının değerlendirmeleri şöyle:

Parti Sözcüsü Bülent Tezcan: Bizim kabineden çok büyük bir beklentimiz yoktu. Biz sandık diktatörlüğüne umut bağlamış değiliz. Türkiye’nin sorunlarını çözme yeteneğinden uzak, içerde ve dışarda güven verme kapasitesi zayıf bir kabile. Eş dost akrabalardan oluşmuş danışma heyeti niteliğinde.

Grup Başkanvekili Engin Altay: Hazine’nin Cumhurbaşkanı’nın damadına bağlanması ve milli saraylar bünyesindeki tüm sarayların cumhurbaşkanına bağlanması Erdoğan ailesinin niyetini açıkça ortaya koymaktadır. Yürütme, bir kişiden oluşacak onun dışındaki herkes onun memurudur. Bu bir müsteşarlar kuruludur.

Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: Yeni bir kabine değil kabile ile karşı karşıyayız. Milli Eğitim Bakanı özel okul sahibi. Sağlık Bakanı özel hastane sahibi. Turizm Bakanı turizm şirketi sahibi. Kabile de aynı zaman da bir kan var. Sayın Varank’ın abisi 15 Temmuz’da FETÖ kurşunları ile şehit edildi. Tarım Bakan’ının abisi de FETÖ’den cezaevinde yatıyor. Biz suçun şahsiliğini savunuyoruz. Ancak suçun şahsiliği ilkesi bir tek AKP için işliyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler