Erdoğan: Bundan sonra işimiz daha kolay

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan darbe girişiminin 2. yıldönümünde Saray'da konuştu. Erdoğan'ın 'Sahada karşımızda duramayanların kurdukları tuzaklar da birer birer teşhir ediliyor. İnşallah bundan sonra işimiz daha kolay...' dedi.

Yayınlanma: 15.07.2018 - 14:56
Abone Ol google-news

<video:1027363>

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan darbe girişiminin ikinci yılında Saray'da açıklamalar yaptı.

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şöyle;

'Bundan sonra işimiz kolay'

-Sahada karşımızda duramayanların kurdukları tuzaklar da birer birer teşhir ediliyor. İnşallah bundan sonra işimiz daha kolay. Yaşadıklarımızdan ibret aldık. Aynı tuzaklara düşmemek en başta gelen amacımız.

-Sivrisineklerle uğraşmak yerine bataklığın kendisini kurutmaya yönelik hamleler yapıyoruz.

-Türkiye'yi istedikleri gibi yönetenlerin bir kozlarını daha ellerinden aldık. 2023 hedeflerimize ulaşacağız. Aynı hataları tekrarlamamanın öneminin farkındayız.

-Geçmişteki nice zaferler karşısında toprağını işlemeye devam eden milletimiz düşman Çanakkale'ye dayandığında da işte böyle davranmıştır. Sayısız kahramanlık hikayesi işte böyle ortaya çıkmıştır.

-15 Temmuz gecesi milletimizin sergilediği kahramanlığı görenler bunun için şanlı geçmişe bakmalıdır.

<haber-dikey:1027310>

"Artık tehlikenin kapımıza dayanmasını beklemiyoruz"

-Şehit ve gazi sayımızla mukayese edilemeyecek kadar teröristi de ortadan kaldırdık. Zeytin Dalı Harekatı’nda 4 bin 600’e yakın PKK/YPG’liyi etkisiz hale getirdik. Terörle mücadele sınırlarımız içinde ve dışında böylesine kayıp vermek ve verdirmek kesinlikle bizim tercihimiz değil. Milletimizi kalkındırmak, refahımızı artırmak için kullanmamız gereken kaynakları terörle mücadeleye tahsis etmek zorunda kalıyoruz. 

- Milletimizi kalkındırmak, refahımızı artırmak için kullanmamız gereken kaynaklarımızı terörle mücadeleye tahsis etmek zorunda kalıyoruz. Terör örgütlerinin ısrarla üzerimize salınmasının gerisindeki amaçlardan birisinin bu olduğunu da biliyoruz. İşte bu kısır döngüyü kırmak için son yıllarda terörle mücadele stratejimizi değiştirdik.  Artık tehlikenin kapımıza dayanmasını beklemiyoruz. 

'Menderes'i, Mustafa Kemal'i andığımız gibi...'

-Anadolu’nun kapılarını açan Sultan Alparslan’ı, bir beyliğin bir dünya devleti haline gelmesinin temellerini atan Ertuğrul Gazi’yi, Osmangazi’yi, çağ kapatıp çağ açan Fatih Sultan Mehmet Han’ı, en kritik zamanda Osmanlı'yı ayakta tutan Sultan Abdülhamit’i, Kurtuluş Savaşı'mızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i, demokrasi tarihimizin sembol ismi şehit başbakan Adnan Menderes’i nasıl minnetle yad ediyorsak aynı şekilde bugünün kahramanlarını da minnetle anacağız.

-Devletimize sahip çıkmak için daha güçle mücadele edeceğiz. Biz kaybetmeyeceğiz. Biz şehitlerimizin kanları ve milyonların mücadelesi sonucu kazandıklarımızı masada feda etmeyeceğiz.

-Demokrasimize sahip çıkarak bu konumumuzu daha da güçlendireceğiz.

'Ona göre davranın'

-Kendi akıllarınca 15 Temmuz'u önemsizleştirmeye çalışanlar milletimize kinini dile getiriyor. Hiçbir siyasi, ekonomik, kişisel husumet böyle bir alçaklığı mazur gösteremez.

-Her şehit ailesi ve her gazi benim öz kardeşim mesafesindedir. onlara yapılmış her davranışı bana yapılmış sayarım. Ona göre davranın.

 -Bugün 81 vilayette bu törenler yapılıyor. Bunu artık kalıcı kılacağız. Tüm şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyorum.

Arif Nihat Asya'nın 'bayrak' şiirini okuyarak sözlerine son veren Erdoğan Saray'da kendisini dinleyenlere 'Devamlı bunu okuyorsun demeyin ha, duadır' diye hatırlatmada bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler