Erdoğan'a en yakın isim 15 Temmuz'dan dört ay önce ihbar edilmiş

İktidara yakın Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinden çarpıcı bir iddiayı gündeme taşıdı. Selvi'nin iddiasına göre AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başyaveri olan Ali Yazıcı'nın darbe girişiminden 4 ay önce ihbar edilmesine rağmen işlem yapılmamış.

Yayınlanma: 17.07.2018 - 11:16
Abone Ol google-news

Hürriyet gazetesinin iktidara yakın yazarı Abdulkadir Selvi, 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerini bildiriği iddiasıyla tutuklanan başyaveri Ali Yazıcı hakkında çarpıcı bir iddiayı bugünkü köşesinden gündeme taşıdı.

Selvi yazısında, 15 Temmuz darbe girişiminden 4 ay önce İzmir Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı Okan Bato’nun talimatı üzerine, kod adı “Abdullah” olan gizli tanığın ifadesinde Yazıcı'yı FETÖ'cü olarak ihbar ettiğini kaydetti.

Okan Bato'nun, Genelkurmay Adli Müşavirliği’ne Yazıcı'nın FETÖ’cü olduğuna dair iddiaları sorduğunu belirten Selvi "FETÖ’cü Genelkurmay adli müşavirleri Muharrem Köse, Oğuz Akkuş ve Hayrettin Kaldırımcı, her defasında oyalıyor, sıkıştırılınca yanlış bilgi veriyor. Hem de gizli tanık, “Halen Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaveridir” dediği halde Genelkurmay Adli Müşavirliği, Ali Yazıcı’nın görev yaptığı yerleri ve yıllarını bildiriyor ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başyaveri olmasından söz etmiyor." ifadelerini kullandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon