CHP'ye karikatür kıskacı: Önce Başsavcılık, sonra Erdoğan

Sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili karikatür paylaşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaorğlu'na soruşturma açıldı. Erdoğan da karikatürü paylaşan Kılıçdaroğlu ve 72 CHP milletvekili hakkında suç duyurusunda bulundu. Erdoğan Kılıçdaroğlu hakkında ayrıcı 1 milyon TL'lik tazminat davası açtı.

Yayınlanma: 18.07.2018 - 11:22
Abone Ol google-news

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla soruşturma başlattı. Başsavcılığın ardından Erdoğan da Kılıçdaroğlu ve 72 CHP milletvekili hakkında suç duyurusunda bulundu. Erdoğan ayrıca Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı "Tayyipler Alemi" karikatürü ve son grup toplantısında yaptığı "Erdoğan darbeyi biliyordu" ifadeleri nedeniyle 1 milyon TL'lik manevi tazminat davası açtı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Twitter adresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik karikatür paylaşmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu dün yaptığı grup toplantısında ODTÜ'nün mezuniyet töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik açılan pankart nedeniyle öğrencilerin tutuklanmasını eleştirmişti.

Kılıçdaroğlu, "ODTÜ'lüler 13 yıl önce yayınlanan bir karikatürü taşıyor. Karikatürist yargılanmış beraat etmiş. 13 yıl sonra geldiğimiz noktaya bakın. Demokraside ne kadar geriye gittiğimize bakın. Ben bugün bütün arkadaşlarımdan istirham ediyorum. Twitter hesabımdan bugün bu karikatür yayınlayacak. Bütün milletvekili arkadaşlarım bu karikatürü yayınlasın. Koyacağım Twitter hesabıma bakalım ne yapacaksın" ifadelerini kullanmıştı. ODTÜ'de mezuniyet töreninde açılan pankart nedeniyle dört öğrenci tutuklanmıştı.

Başsavcılıktan yapılan bilgilendirme şöyle: 

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk)Twitter hesabından 'Tayyipler alemi' paylaşımında bulunmuş olup Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan (TCK 299/1.2 ) soruşturma başlatılmıştır."

Kılıçdaroğlu'nun soruşturma ve şikayete konu olan paylaşım şu şekildeydi:


<haber-yatay:1029932,1029934,1029511,1023977>


<haber:1030251,992183,991516,991463>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler