Yargılama yağmuru tam gaz devam ediyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı “Tayyipler Âlemi” karikatürünü paylaşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma başlattı. Aynı karikatürü paylaşan 72 milletvekiline de soruşturma açıldı. Barış imzacısı Prof. Onur Hamzaoğlu’nun yargılanmasına bugün Ankara’da başlanacak. İstanbul’da ise muhabirimiz Canan Coşkun, bir haberi nedeniye hâkim karşısına çıkacak.

Yayınlanma: 18.07.2018 - 22:42
Abone Ol google-news

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ODTÜ’lü 4 öğrencinin tutuklanmasına tepki olarak “Tayyipler Alemi” karikatürünü paylaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan soruşturma başlattı. Erdoğan aynı karikatürü paylaşan CHP’li 72 milletvekilinden de şikayetçi oldu. ODTÜ’nün mezuniyet töreni geçişi sırasında daha önce Yargıtay’ın suç olarak görmediği “Tayyipler Alemi” karikatürünü taşıdıkları gerekçesiyle 4 öğrenci, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret suçundan tutuklanmıştı.

Pankartı taşıyan üç öğrenci, savunmalarında “Amacımız hakaret etmek değil, mizahtı” dedi. Ancak mahkeme, karikatürü suç olarak gördü ve öğrencileri cezaevine gönderdi. Partisinin grup toplantısında bu tutuklamaya tepki gösteren Kılıçdaroğlu, pankartların hiçbirinde hakaret, şiddet olmadığını belirterek, “ODTÜ’lüler hiçbir zaman ‘reis’, ‘başkan’ diye laflar kullanmazlar. Çünkü ne reise ne de başkana tahammül ederler, herkesin aynı kültüre sahip olması gerektiğine inanırlar. Öğrenciler, Penguen dergisinde 13 yıl önce yayımlanan bir karikatürü taşıyor. Adı ‘Tayyipler Alemi’. ‘Bunu neden taşıdınız?’ 13 yıl önce yayımlanmış, yargılanmış, beraat edilmiş. Beraat kararını veren hakim, hukukun üstünlüğüne göre karar vermiş ve güzel şeyler söylemiş. 13 yıl sonra geldiğimiz noktaya, demokraside ne kadar geriye gittiğimize bak” dedi. Toplantının ardından karikatürü Twitter hesabından paylaşan Kılıçdaroğlu, milletvekillerine de paylaşmaları için çağrıda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dün Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan soruşturma başlattığını duyurdu. Soruşturma kapsamında Kılıçdaroğlu hakkında fezleke düzenlenerek dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle Meclis’e gönderilmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma açılmasının ardından Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla aynı karikatürü paylaşan 72 CHP’li milletvekili hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Man Adası için tazminat ödeyecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve yakınlarının yurtdışına para transfer ettiklerini öne süren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 359 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel tarafından, İstanbul Anadolu Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunulan dilekçede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 21 Kasım 2017’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmalara yer verilmişti. Kılıçdaroğlu’nun sarf ettiği sözlerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çocukları, kardeşi ve dünürlerini hedef alan küçük düşürücü, aşağılayıcı, gerçek dışı ithamlar ve hakaretler içerdiği belirtilen dilekçede, Erdoğan adına 500 bin lira, çocukları ve diğer yakınları için de toplam 1 milyon lira manevi tazminat talep edilmişti.

Yargılama yağmuru tam gaz devam ediyor

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) sözcüsüyken tutuklanan barış imzacısı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun yargılanmasına bugün Ankara Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde (19 Temmuz) başlanacak. Barış talebini içeren bir basın açıklaması nedeniyle 9 Şubat’ta gözaltına alınan Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, 17 Şubat’ta tutuklanmıştı. Gazetemiz muhabiri Canan Coşkun’un ise “Nuriye ve Semih’in 14 avukatı tutuklandı” haberinde soruşturma savcısının adı geçtiği gerekçesiyle “hedef gösterme” iddiasıyla yargılandığı davanın karar duruşması görülecek. Dava, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 6 Haziran’da başlamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler