Bahçeli, "Hanımefendi" dediği Akşener için ne demişti?

İYİ Parti'nin olağaüstü kongresinde Meral Akşener'in aday olmayacağını açıklamasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den "Akşener'e sahip çıkın" çağrısı geldi. Bahçeli, düne kadar Akşer'i "Pensilvanya'dan talimat almakla" suçluyordu.

Yayınlanma: 23.07.2018 - 11:53
Bahçeli,
Abone Ol google-news

<video:518212>

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti'nin kongre kararına ilişkin yaptı açıklamada Akşener'e sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Bahçeli, "Koray Aydın ve bazı arkadaşlarına büyük görev düşmektedir. Hanımefendiyi mutlaka ikna etmeliler. Ve hanımefendinin arkasında durarak görevinin devamını sağlamalılar. Bu demokrasi ve İP açısından son derece faydalı olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

 

<haber-dikey:1034523>

 

Bahçeli, MHP'de genel merkeze muhalefet edip partiden ayrılma sürecinde Akşener'i çok sert ifadelerle eleştirmişti. Akşener'e FETÖ'cü imasında bulunan Bahçeli, kendisini "baş paralelci" olmakla suçlayan Akşener'e "terbiysiz" yanıtını vermişti.

"MHP DUALI BİR PARTİ"

Bahçeli, Ocak ayında Ankara'da düzenlediği basın toplantısında ise MHP'nin dualı bir parti olduğunu öne sürmüş, "Bu partiyle kim uğraşıyorsa iki yakası bir araya gelmez. Cenabı Hak da bazen yardım eder. İYİ Parti diye bir parti kurar, bir hanımefendiyi de koluna takar güle güle der." diye konuşmuştu.

Bahçeli Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olmak için imza topladığı dönemde, imzacılar arasında FETÖ'cü olabileceğini öne sürüp, "Mazisi yedi ayı bulmamış icazetli bir parti ihtiyacı yok iken 100 bin imza toplamanın peşine niye düşer? Bu akıl nereden verilmiştir? Pensilvanya’nın bir tembih ve teşviki söz konusu mudur?" ifadelerini kullanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler