Kurultay imzaları bitmek üzere: İşte muhalefetin istediği kurultay tarihi

CHP’de muhaliflerin olağanüstü kurultay için imzaları 30 Temmuz’a kadar tamamlaması gerekiyor. CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün'ün son açıklamasına göre toplanan imza sayısı 618'i buldu. 625 yeter sayısına ulaşıldığında muhalefet kurultay tarihi olarak 9 Eylül’ü istiyor.

Yayınlanma: 23.07.2018 - 22:17
Abone Ol google-news

CHP’de imza maratonunda son haftaya girildi. Muhalefetin önünde imzayı tamamlanamak için 30 Temmuz saat 17.00’ye kadar süre bulunuyor. Muhalefetin, dün gerçekleşen MYK’den imzalar beklenmeden kurultay çağrısı yapılabileceği beklentisi gerçekleşmedi. Genel merkezin geçen cuma “604’ü getirin gereğini yapalım” açıklamasını reddeden muhalefetin, artık gerekli sayıda imza toplamaktan başka şansının kalmadığı belirtiliyor. CHP PM üyesi Gaye Usluer olağanüstü kurultay için 5 günde toplanan imza sayısını 20 Temmuz Cuma günü 604 olarak açıklamıştı; CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ,  imza toplama işleminin devam ettiğini belirterek "CHP'de olağanüstü kurultay için 618 delege noter tasdikli imza verdi. İmzaları pazar gününe kadar teslim etmeyi planlıyoruz." açıklamasını yaptı.

<haber-dikey:1034800>

Noter onaylı imzaların Ankara’ya ulaştırılmasında yoğun bir çalışma devam ederken, muhalifler İnce’nin ofisine dün Manisa’dan 18’de 18 imza geldiği bilgisini paylaştı. Yeterli imzanın bulunması durumunda muhalefet kurultay tarihi olarak,CHP'nin kuruluşu ve  İzmir'in kurtuluşunun yıldönümü 9 Eylül gününü içine alacak bir takvim istiyor.


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan MYK toplantısı sırasında yaptığı basın toplantısında “Olağanüstü kurultay tartışmaları ve genel merkez yönetiminin imza veren delegelere baskı yaptığı iddiaları” yalanladı. Tezcan “Bu iddiaları ifade etmenin partiye yararı da yoktur, zararı vardır. Zaten baskı iddiasını haklı kılacak bir tablo da yoktur. Bu nedenle bu tartışmalar anlamsız. Onu bırakalım kendi içinde yürüsün. Türkiye’nin esaslı ve ciddi meseleleri var, oraya bakacağız” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon