MHP dönüşler için şart belirledi

MHP, İYİ Parti’den kendilerine dönüş talebi durumunda kapılarını şartlı açacak. Parti yönetimi, sadece ‘pişmanlık duyan ülkücüler’ ve ‘samimiyet’ sınavını geçenleri kabul edecek.

Yayınlanma: 23.07.2018 - 22:25
Abone Ol google-news

İYİ Parti’nin Afyonkarahisar kampında önceki gün Genel Başkan Meral Akşener’in olağanüstü kurultay kararı almasının ve kampta özellikle eski MHP’lilerle ‘merkez sağ’daki isimler arasında yaşanan tartışmanın ardından siyasi kulislerde, “İYİ Parti’den MHP’ye geçiş olur mu” sorusu gündeme geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın aynı gün yaptığı açıklamada, “Aralarında MHP’den ayrılmış olan ve sanki pişmanmış görüntüsünde isimler var. Dönüş ve katılım için bu partiden kopuşlar başladığında bize müracaat vaki olursa oturur değerlendiririz” şeklindeki sözleri, partinin pişmanlık yaşayan ülkücülere yönelik tutumunda bir değişikliğe gidilebileceği sinyalini verdi. Ancak Cumhuriyet’in edindiği bilgiye göre İYİ Parti’den MHP’ye olası geçişlerde MHP, kapılarını “şartlı” açacak. MHP’nin böyle bir durumda, dönmek isteyen isimlerin öncelikle ‘samimi’ olup olmadıklarını değerlendireceği belirtiliyor.

1 Kasım 2015 seçimleri sonrasında partiden belli bir amaç için giden ve partiyi, Genel Başkan’ı kamuoyu nezdinde küçük düşürücü hareketler yapan, partinin aylarca tartışılmasını sağlayan ve partiye, parti yönetimine hakaret eden kişilere ise bu kilidin ucunun daima kapalı olacağına dikkat çekiliyor. Örnek olarak da, olağanüstü kurultay sürecinde partiye ve Bahçeli’ye hakaretlerde bulundukları belirtilen, Ümit Özdağ, Müsavat Dervişoğlu, Şenol Bal, Lütfü Türkkan, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok gibi isimler gösteriliyor. Partide, Meclis’teki yemin töreninde, el öpme ve Bahçeli’yle selamlaşmanın “turnusol kağıdı görevi gördüğü” de vurgulanıyor.


İkna edilmeli

Akşener’in önceki gün aldığı istifa ve olağanüstü kurultay kararına Devlet Bahçeli’den dikkat çeken açıklama geldi. Bahçeli, İYİ Parti’de yaşananlara ilişkin, “Bu durumda Koray Aydın ve bazı arkadaşlarına büyük görev düşmektedir. Hanımefendi’yi mutlaka ikna etmeliler ve arkasında durmalılar. Bu demokrasi ve İYİ Parti açısından son derece faydalı olacaktır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler