Saray’a bir Varank daha

Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bakan yardımcılığına Sanayi Bakanı Mustafa Varank’ın kuzeni Fatma Varank’ı atadı. Fatma Varank, Saray’ın AOÇ üzerine yapılmasını onaylayan isimler arasındaydı

Yayınlanma: 23.07.2018 - 22:28
Abone Ol google-news


Cumartesi günü 5 bakanlığa bakan yardımcısı ataması yapan Erdoğan, dün de 2 bakan yardımcısı ve bir genel müdür atama kararnamesini imzaladı. Buna göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na 3 bakan yardımcısı atandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yardımcılarından biri Fatma Varank oldu. Varank, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın en yakınlarından ve başdanışmanlarından biri olan Mustafa Varank’ın kuzeni. Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Varank, 7 Haziran seçimlerinde AKP İstanbul milletvekili adayı da olmuştu.
Varank, 1995-2001 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu konut projelerinin uygulayıcısı olan KİPTAŞ’ta çalıştı. TOKİ’de Sulukule projesini yürüten isimler arasında yer aldı. 2012-2013 yılları arasında Ankara 1. Bölge Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyon üyeliği görevi sırasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın Atatürk Orman Çiftliği’ne inşa edilmesi için gereken imar planına onay veren isimlerden biri oldu. İstanbul 3. Havalimanı ile Kanal İstanbul’u da içine alan Yeni Şehir Projesi’nde görev aldı. Ayrıca Çamlıca Camii, Ankara Ulus Camii, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi gibi projelerde de yer aldı.


Yıldız Teknik Üniversitesi’nde öğretim üyesi, bakanlığın eski müsteşar yardımcılarından Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ve yine eski Müsteşar Yardımcısı ve İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Demirtaş da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bakan yardımcısı olarak atandı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Abdullah Tancan, Alparslan Bayraktar, eski Maden İşletmeleri Genel Müdürü Mithat Cansız da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yardımcıları oldu. Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ise Abdülkadir Uraloğlu atandı. Uraloğlu, Karayolları İzmir Bölge Müdürüyken 2015’te görevinden istifa ederek, AKP Trabzon milletvekili aday adayı olmuş ancak aday gösterilmeyince görevine geri dönmüştü.  



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler