Gaye Usluer: Olağanüstü kurultay için yeterli imzaya ulaştık

CHP PM Üyesi Gaye Usluer olağanüstü kurultay için yeterli sayıda imzanın toplandığını açıkladı. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç da CHP'de olağanüstü kurultay için imza verdi.

Yayınlanma: 24.07.2018 - 16:52
Abone Ol google-news

CHP PM Üyesi Gaye Usluer, olağanüstü kurultay için yeterli imza sayısına ulaştıklarını açıkladı. Kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Usluer, "Olağanüstü Kurultay için yeter sayıda imza an itibariyle toplanmıştır.Görmek isteyen MYK üyemiz “yarın saat 11.00’e kadar” değil istediği zaman imza belgelerini görebilir. Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar imza almaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

 CHP’de kurultay tartışmalarına Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da katıldı.
Nuhoğlu yaptığı yazılı açıklama ile olağanüstü kurultay çağrısına destek verdi.

 

<tweet:1021770250206031873>

 

<haber-yatay:1035814,1035517>

“24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçim sonuçları partimiz Cumhuriyet Halk Partisi açısından bir değerlendirme, yenilenme ve değişim ihtiyacını zorunlu kılmıştır.

Meclisin işlevinin tartışıldığı, ülkemizin geleceği için endişe duyduğumuz koşullarda; Cumhuriyet Halk Partisi siyaset yapma biçimi ve demokrasi anlayışı ile örnek ve umut olmak zorundadır. Halkımızın değişim ve dönüşüm sağlayacağımıza inanmasının önkoşulu; parti içi demokrasinin sağlanmasıdır.

Değişim ve dönüşümün tek başına kişilerin değişimi ile olmayacağı açıktır. Anlayış ve politikalarımızın değişmesi, ülkenin bulunduğu koşullara ve gerekliliklere göre yenilenme sağlanmadan başarı da sağlanamaz. Ülkemizin ve partimizin geleceği için ihtiyaç duyulan değişim, yenilenme ve siyasallaşma parti içi demokrasinin tüm kanallarının işletilmesi ile mümkündür.

Önseçimin kalıcı hale getirilmesinden, seçim sonuçlarının doğru analiz edilmesine, ideolojik çizgiden parti içi örgütlenme ve mücadele biçimlerinin konuşulmasına, tartışılan isimler dışında farklı seçeneklerin de gündeme gelebileceği tüm soru ve sorunlarımızı tartışacağımız bir ortamın en kısa sürede gerçekleşmesi gerekmektedir.

Partimizin iktidara, halkımızın demokrasi, barış ve huzura ulaşmasını sağlayacak adımları atmak hepimizin sorumluluğundadır.

Bu sorumlulukla Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı’nın (Büyük Kongre’nin) Siyasi Partiler Kanunu’nun 14/6 maddesinin ve Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğü’nün 48. maddesinin 1,4, ve 5. fıkraları uyarınca Güvenoyu ve Seçim Maddeleri konularak olağanüstü toplanması için imza verdim”

ADALAR BELEDİYE BAŞKANI DA ‘OLAĞANÜSTÜ KURULTAY’ DEDİ

Nuhoğlu’nun ardından bir açıklama da Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç’dan geldi. Aytaç da CHP’de bir değişim isteğinin ortaya çıktığını, bunun için de partinin olağanüstü kurultaya gitmesi için çağrıda bulunup toplantı çağrısı için imza verdiğini açıkladı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler