CHP'de saat 11.00 polemiği

CHP'de olağanüstü kurultay imzacılarının başında gelen CHP PM Üyesi Gaye Usluer, dün yeterli imza sayısına ulaştıklarını açıkladı. Usluer, Genel Merkez'in önceki açıklamalarına göndermede bulunarak, "Görmek isteyen MYK üyemiz ‘yarın saat 11.00’e kadar’ değil istediği zaman imza belgelerini görebilir" ifadelerini kullandı. Usluer'e yanıt veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, sürecin sosyal medya üzerinden yürütülmesinin partiye zarar verdiğini söyledi.

Yayınlanma: 25.07.2018 - 10:20
CHP'de saat 11.00 polemiği
Abone Ol google-news

CHP’de olağanüstü kurultay için delegelerden imzaların toplandığı 9. günün sonunda parti içi muhalefetin komite sözcülerinden PM üyesi Gaye Usluer sosyal meyda hesabından “Olağanüstü kurultay için yeter sayıda imza an itibariyla toplanmıştır. Görmek isteyen MYK üyemiz ‘yarın saat 11.00’e kadar’ değil istediği zaman imza belgelerini görebilir. Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar imza almaya devam edeceğiz’’ dedi. Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, geçen cuma günü muhalefetin 604 imzaya ulaşıldığını söylediklerinde, imzaların saat 11.00’e kadar Genel Merkez’e sunulmasını istemişti.

<tweet:1021770250206031873>



MUHARREM ERKEK: SOSYAL MEDYA YARIŞI YANLIŞ

Öte yandan Muharrem Erkek, olağanüstü kurultay için gerekli imzanın toplandığına ilişkin açıklamaları değerlendirdi. CHP kurultay delegelerinin, “Değişim ve Umut Kurultayı” adı altında olağanüstü kurultay talebiyle noter kanalıyla başlattıkları imza sürecinin sosyal medya üzerinden yürütülmesini eleştiren Erkek, bu sürecin partiye zarar verdiğini belirtti. İmzaların sunulacağı yerin CHP Genel Merkezi olduğunu tekrarlayan Erkek, “Eğer gerçekten yeterli imza bulunmuşsa, Genel Merkez’e sunarlar ve inceleriz” dedi. Erkek, “Sosyal medya üzerinden kurultay süreci ve imza tartışmalarının yürütülmesi son derece yanlış, partimiz ciddi zarar görüyor. Algı yaratarak CHP’de süreçler yürütülmez. Sosyal medya üzerinden imzaların yarıştırılması yanlış. Bu konular sosyal medya üzerinden tartışılmaz. Samimilerse getirip incelenir, gereği yapılır” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler