Kılıçdaroğlu'ndan olağanüstü kurultay açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, imza toplayan muhaliflerle ilgili olarak, "olağanüstü kurultay için imzalar toplandıysa getirsinler, genel merkez yerinde duruyor." dedi.

Yayınlanma: 25.07.2018 - 12:39
Kılıçdaroğlu'ndan olağanüstü kurultay açıklaması
Abone Ol google-news
<video:1036708>

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ı Meclis’teki makamında ziyaret etti. TBMM’de saat 11.10’da başlayan görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

Ziyaret sonrası basın mensuplarına görüşmeye ilişkin bilgi veren Kılıçdaroğlu, "Başkanı daha önce telefonda kutlamıştım seçildikten sonra. Bu kez grup başkanvekili arkadaşlarımla beraber ziyaret ettik, seçilmesinden ötürü iyi dileklerimizi aktardık. Parlamentonun daha güçlü bir yapıya bürünmesi açısından hem parlamentodaki bürokratik düzeyin daha güçlü olması açısından hem de parlamentoda örneğin torba yasalar gibi yasaların görüşülmemesi açısından düşüncelerimizi aktardık. Bir eski milletvekili bir de hala milletvekili olan iki arkadaşımız var, Enis Berberoğlu ve Eren Erdem. Onlarla ilgili düşüncelerimizi de ifade ettik. Bir haksızlık olduğunu, yargının haksızlığa yol açtığını, gereksiz yere tutuklama olduğunu ve Enis Berberoğlu’nun parlamentoya gelip görev yapması gerekirken hala içeride tutulmasının doğru olmadığını, anayasaya aykırı uygulamalar olduğunu, yargının parlamentonun sözlerini, iradesini dinlemediğini ve devre dışı bıraktığı gerçeğini Başkan’a aktardık. Umuyoruz ki, önümüzdeki süreç içerisinde taşlar yerine oturur ve yargıya olan güven yeniden sağlanmış olur" açıklamasını yaptı.

"TOPLANDIYSA GETİRSİNLER"

Parti için muhalefetin olağanüstü kurultay için yeterli imzayı topladıklarına ilişkin açıklamayı değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Olağanüstü Kurultay için imzalar toplandıysa getirsinler, Genel Merkez yerinde duruyor" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler