Partililer, Akşener'i ikna etmek için seçim sloganını dönüştürdü

Akşener aday olmayacağını kesin bir dille açıklasa da partililerini yolundan döndüremiyor. Yeni ikna stratejileri oluşturan partililer, seçim sloganını Akşener için dönüştürdü.

Yayınlanma: 26.07.2018 - 21:35
Abone Ol google-news

12 Ağustos’ta yapılacak olağanüstü kurultay öncesinde bir araya gelen İYİ Parti Başkanlık Divanı üyeleri ve milletvekilleri bir açıklama yaparak olağanüstü kongrede tek adayın Genel Başkan Meral Akşener olduğunu belirtti, “partinin başına dön” ısrarını sürdürdü. Liderlerinin ‘aday olmama’ kararlılığı karşısında, topyekun ikna turuna çıkmaya karar veren divan üyeleri, dün yaptıkları toplantıda da çeşitli ikna yöntemleri üzerinde çalışmayı sürdürdü.

Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, “Genel Başkanımız Meral Akşener, kurultayımızda tek aday olmanız konusundaki kararımız kesindir. Partimizin yoluna sizin genel başkanlığınızda devam etmesinin hem partimizin kurumsallaşma sürecini tamamlayabilmesi, hem de önümüzdeki yerel seçimlerde geleceğinden emin olduğumuz başarılı sonuçlar için önemli bir adım olduğu kanaatindeyiz. Kuruluşumuzun daha ilk günden itibaren karşılaştığımız tüm engellere rağmen partimiz Türk siyasetinde önemli bir yer edindi. Bayrağı çok daha ileriye taşıyacağınıza güvenimiz tamdır” dedi.
Partinin ‘Akşenersiz’ bir duruma ilişkin bir B ve C planı olmadığını vurgulayan Türkkan, “Genel Başkan’ın aday olmama iradesine karşın, partinin gerçek sahipleri ve delegelerinin kendisini aday gösterme yetkisi vardır. Kendisinin bu iradeye karşı duramayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Yıpratan süreç

Akşener’i istifanın eşiğine getiren Afyon kampının perde arkasında ise İYİ Parti liderinin partideki yeniden yapılanma planları ile ortaya konan pratiğin farklılığı olduğu öğrenildi. İlk planda kamptaki eleştirilerin Akşener’in istifasına neden olduğu düşünülürken, Akşener’i kopma noktasına getiren sürecin seçim sonrası haftalara dayandığı belirtildi. Akşener’e yakın kaynaklar, Akşener’in süreci derinlemesine değerlendirerek ilk olarak partisini yeniden yapılandırma kararı aldığını aktardı. Bu kapsamda Akşener’in Afyon’da 3 günlük bir kamp yerine partisinin başkanlık divanı, milletvekilleri, genel idare kurulu ve il başkanları ile ayrı ayrı görüşerek yeni süreç için onların fikirlerini alacağı ve kendi düşüncelerini aktaracağı toplantılar düzenleme fikrinin olduğu öğrenildi.

İkna için eylem planı

Akşener’i ikna için yapılan görüşmelerden ve Ankara’da toplantı sonrasında yapılan açıklamalardan sonuç alamayan İYİ Parti kurulları topyekun mücadele kararı aldı. Partililer, seçim sürecinde “yüzünü güneşe dön” sloganını kullanan Meral Akşener’i ikna için “yüzünü bize dön” kampanyası başlattı. Ayrıca, sosyal medyada binlerce paylaşım ile Akşener’i partisinin başına davet eden partililer, seslerini duyurmak için yeni eylemler planlamaya başladı. Haftasonu Türkiye’nin dört bir yanından konvoylar oluşturarak İstanbul’da Akşener’in evinin önünde düzenlenen oturma eylemine katılma fikrinin öne çıktığı öğrenildi. Bu kapsamda partililerin çeşitli eylemlerle Akşener’i ikna etmek için her yolu deneyeceği, Akşener’in sevdiği şarkılardan başlayarak renkli görüntülerle ikna sürecinin yoğunlaştıracağı belirtildi.

Adaylık soruları hükümsüz

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Akşener’in aday olarak ikna edilememesi durumunda kendi adının geçtiği yönündeki sorulara tepki gösterdi. Aydın, “Bu soruya cevap verecek bir durumumuz yok. Bunu ilk gün de açıkladık B planımız yok diye. Dolayısıyla bu sorular hükümsüzdür, bir kıymeti yoktur” dedi.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler