Tutuklu Poyraz, iki yıl boyunca sessizliğe mahkûm edildi

Tutuklu Grup Yorum üyesi Dilan Poyraz’a iki yıl iletişim cezası verildi.

Yayınlanma: 26.07.2018 - 21:55
Abone Ol google-news

Tutuklu Grup Yorum üyesi Dilan Poyraz’a (22) bir yıldan uzun süredir tutulduğu Gebze Cezaevi’nde iki yıl iletişim cezası verildi. Sağlık sorunlarıyla mücadale eden Poyraz ailesini arayamıyor ve arkadaşlarına mektup gönderemiyor.

"KIZIMI DA BENİ DE YIPRATIYORLAR"

Kanser hastası anne Esra Poyraz ise yolculuk yapması doktorları tarafından yasaklandığı için gidip kızını göremiyor. Gözyaşlarına boğulan Poyraz, kızımı çok özlediğini belirterek, “Dilan’ın beynine giden damarları tıkalı. Bir yandan sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor bir yandan da iletişim cezaları veriliyor. Kızımı da beni de yıpratıyorlar” dedi.

"KIZIMI ÇOK ÖZLEDİM"

Kızının iletişim cezasının kaldırılmasını isteyen Esra Poyraz, “Çünkü hastalığımda yeni bir sürece girdim ve kızımı gidip göremiyorum. Sonuçlarım iyi çıkmadı. Genellikle hastanede oluyorum. Kızımı çok özledim. Kokusunu, tenini, bakışını, konuşmasını özledim. Anlatılmaz bir duygu. En son görüşe gittiğimde ağlamamak için kendimi çok tutmuştum ama yine dayanamadım. Uzun bir süre onu göremeyeceğim. Kızım ne yaptı da bu kadar uzun bir süre iletişim cezası verildi. Zaten yatacağı ceza o kadar değil. Kızım haksızlığa uğrayan insanların yanında yer aldı. Düzen bunu terör olarak görüyor. Ama böyle bir şey yok. Bugün gazetecinin yanında yarın madencinin yanında öbür gün bakıyorsun zulüm gören herkesin yanında... Sağlık durumu iyiymiş. O da beni çok merak ediyormuş. Dilan’ın bu koşullarda içerde kalması doğru değil. Haberi aldığımdan beri kendimi çok kötü hissediyorum. Kendim zaten rahatsızım yavrumun da böyle sorunları olunca beni daha çok yıpratıyor” dedi.

<haber-yatay:1036311,922403>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler