CHP'den beyin kanaması geçiren milletvekiliyle ilgili ilk açıklama

24 Haziran seçimlerinde Edirne'den parlamentoya giren Erdin Bircan, geçirdiği beyin kanaması sonucu yoğun bakıma alındı. Grup Başkanvekili Engin Altay Iğdır Devlet Hastanesi'ne gelerek Bircan'ı ziyaret etti ve başhekimden bilgi aldı. Altay, Bircan'ın uçakla Ankara'ya sevk edileceğini açıkladı. Bircan'ın sağlık durumu ile ilgili Kılıçdaroğlu da hastaneden bilgi aldı. Muharrem İnce ise sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Yayınlanma: 30.07.2018 - 12:56
Abone Ol google-news

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, kurultay çalışmaları için gittiği Iğdır'da beyin kanaması geçirdi.

Dün saat 15.45'te uçakla Iğdır'a gelen ve burada kurultay delgeleri ile görüşen Erdin Bircan, saat 23.00 sıralarında partililere, "Sabah kahvaltıda buluşmak üzere" dedikten sonra, oteline gitti. Bugün sabah otele gelen partililer, inmediğini gördükleri Bircan'ın kaldığı odasını aradı, ancak cevap alamadı.

Bunun üzerine sabah 10:40 sıralarında odaya giden görevliler, Bircan'ın kapıyı açmaması üzerine yedek anahtarla içeri girdi.

Bircan'ı banyoda yarı baygın bir halde ve düşme esnasında kafasını çarptığı için kanar halde yerde bulan partililer ve otel görevlileri, 112 Acil'i arayarak yardım istedi. Kısa sürede hastaneye giden sağlık ekibi, Bircan'ı Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Milletvekili Bircan'ın burada yapılan ilk tedavisinde beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. Bircan, aynı hastanede ameliyata alındı.

Hastanede bekleyen CHP Iğdır İl Başkan Yardımcısı Nazım Karadağ, doktorlardan gelecek sevindirici bir haberi beklediklerini söyledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın de Bircan'ın tedavi süreci için devreye girdiği öğrenildi.

  DOKTORUNDAN AÇIKLAMA

"KANAMA DURDURULDU"

Başhekim Raşit İlhan ise "Milletvekilimiz, saat 11.00 gibi hastaneye getirildi ve anında müdahale edilerek, ameliyata alındı. Beyin kanaması teşhisi konuldu. Doktorlarımız kanamayı durdurdu. Kanamalı bölgeyi boşalttık. İbni Sina Hastanesi'ne sevk edeceğiz. İnşallah iyileşerek, aramıza dönecektir" dedi.

BİRCAN ANKARA’YA SEVK EDİLDİ


Iğdır Devlet Hastanesi'nden 112 Acil Servis'e ait ambulansla alınan milletvekili Erdin Bircan, Şehit Bülent Aydın Havalimanı'na götürüldü. Bircan, burada Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulans uçağa konularak Ankara’ya götürüldü. İbni Sina Hastanesi'nde tedavi altına alınacak olan Bircan'ın havalimanına götürülüşünde Vali Vekili Kemal Duru ve Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil, Başhekim Raşit İlhan ve İl Sağlık Müdür Vekili Taner Başaran da eşlik etti.

KILIÇDAROĞLU SAĞLIK DURUMU İLE İLGİLİ BİLGİ ALDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görüştü. Kılıçdaroğlu, beyin kanaması geçiren CHP'li vekili Erdin Bircan'ın sağlık durumu ile ilgili bilgi aldı.

MUHARREM İNCE'DEN BİRCAN MESAJI

Twitter hesabından açıklama yapan Muharrem İnce de, Bircan’ın sağlık durumuyla ilgili bilgi aldığını belirtti. Bakan Koca’ya teşekkür eden İnce, “Iğdır’da rahatsızlanan Edirne Milletvekilimiz Sayın Erdin Bircan’ın sağlık durumuyla ilgili neredeyse saat başı bilgi veren Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’ya teşekkür ederim” ifadelerini kullandı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler