Kritik toplantı sonrası Çıray'dan Akşener açıklaması

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, Başkanlık Divanı sonrası yaptığı açıklamada Meral Akşener’i tam mutabakatla aday göstereceğimiz konusunda mutabıkız” dedi. Ardından, Başkanlık Divanı'nda Akşener'in tek adaylığı teyit edildi.

Yayınlanma: 30.07.2018 - 17:37
Abone Ol google-news

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Başkanlık Divanı Toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, "Kurultayımıza hazırlık çalışmalarını bitirip,adaylarımızı belirleyeceğiz. İnşallah her şey Türkiye için hayırlara vesile olur." dedi.

İYİ Parti Genel Merkezinde yapılan Başkanlık Divanı Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, Aday gösterilecek kişiye, 'Sizi aday gösterelim mi? şeklinde sorulmayacağını belirterek, "Tüm delegeler, başkanlık divanı ve divan kurulunun ortak adayı Akşener'dir. Sayın Akşener aynı zamanda şu an halen partinin genel başkanı. Dolayısıyla kendisine yürüyen kurultay süreciyle ilgili bilgiler verdik ve kurultaya hazırız." diye konuştu.

Akşener'in adaylık teklifini kabul edip etmediğine ilişkin bir soru üzerine Çıray, "Biz, beyanda bulunduk. Bu konuyu hiç tartışmadık. Memleket meselelerini, Türkiye'nin ekonomisinin geleceğini, dış politikasının geleceğini konuştuk." ifadelerini kullandı.

Çıray, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kurultaya katılımına ilişkin bir soru üzerine ise Akşener'in davet edileceğini ve partinin ortak adayı olduğunu kaydetti.

İYİ Parti, Başkanlık Divanı'nda, Merak Akşener'in tek adaylığı teyit edildi. Delegelerin oyları ile olağanüstü seçimli kurultayada Akşener'in, Genel Başkanlığa tek aday olması kararlaştırıldı.      

 

<haber-yatay:1041152,1040708>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler