‘Başkanlık’ın ilk YAŞ’ı bugün

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başkanlık sistemine geçilmesinin ardından ilk kez bugün toplanıyor.

Yayınlanma: 01.08.2018 - 22:26
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin getirdiği yeni düzen ile ilk kez YAŞ masasında görev yapacak. Toplantıda albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması işlemlerinin yanı sıra generallerin terfi ve atama dosyaları ele alınacak. YAŞ çalışmalarının bir günde tamamlanması öngörülüyor.


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Yüksek Askeri Şura’nın yeni üyeleri olarak toplantıya ilk kez katılacak. Hulusi Akar da daha önce Genelkurmay Başkanı olarak katıldığı Şura’da bu kez Milli Savunma Bakanı göreviyle yer alacak. Orgeneral Yaşar Güler de ilk kez Genelkurmay Başkanı göreviyle toplantı masasında olacak. Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanan Orgeneral Ümit Dündar da ilk defa YAŞ’ta görev yapacak.


YAŞ’ta, 24 Haziran seçimleri öncesinde apolet tartışması ile gündeme gelen, Afrin ve Fırat Kalkanı harekatlarının sevk ve idare eden, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel’in orgenerallik rütbesine, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal’ın oramirallik rütbesine terfi etmesi bekleniyor. Özbal, kendisinden kıdemli ve yüksek rütbede komutanlar bulunmasına rağmen tarihinde ilk kez koramiral rütbesiyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na atanmıştı.


Daha önce Genelkurmay Başkanlığı’ndaki “Çakmak Salonu”nda yapılan Şura toplantısı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Çankaya Köşkü’nde yapılmaya başlanmıştı. YAŞ, bugün ilk kez Saray’da toplanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon