Dolar 5.09'u geçti Albayrak müttefikliği hatırladı: "Güçlü tarihi geçmişe ve müttefikliğe sahip iki ülke"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararına ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Albayrak, "etkisi sınırlı olur." dedi ve ekledi Güçlü tarihi geçmişe ve müttefikliğe sahip iki ülke"... Albayrak'ın açıklamasının ardından dolar ilk kez 5 TL seviyesini geçerek 5.09'u gördü.

Yayınlanma: 02.08.2018 - 15:18
Abone Ol google-news

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararına ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Albayrak, "Karar bizim için kabul edilebilir değil. Yanlışta ısrar edilse bile etkisi sınırlı olur." derken "bu süreç içerisinde, spekülatif hamlelerle piyasalarda olumsuz hava oluşması için yapılan girişimlerin tamamı da boşa çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

Albayrak; kısa, orta vadeli farklı dış kaynak finansmanı için görüşmelerin pozitif ilerlediğini belirtti.

"Güçlü tarihi geçmişe ve müttefikliğe sahip iki ülke"

Sürecin, güçlü tarihi geçmişe ve müttefikliğe sahip iki ülke ilişkilerine uygun diplomasi ve yapıcı çabalarla sonuçlanması önceliğimiz.

Ekonomik dengelemenin akabinde, ekonomimizin sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme üzerine oturacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Dolar 5 TL'yi geçti

Güne, ABD Merkez Bankası’nın faiz kararı ve ABD’li din adamı Andrew Craig Brunson‘ın sağlık sorunları sebebiyle ev hapsine alınması üzerine ABD'den yaptırım kararı alınmasıyla yüzde 1.74 düşüle 95 bin 518 puandan başlayan Borsa İstanbul Endeksi (BIST 100) yüzde 3.02 düşüşle 94 bin 274 puana çekildi.

BIST Bankacılık Endeksi yüzde 3.87 düşüşle 113 bin 858 puana döndü.

10 yıllık devlet tahvillerinde getiri yüzde 3.98 artışla yüzde 19.33 düzeyine yükseldi.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faizleri 1.75 - 2.00 aralığında sabit tutması fakat yılın devamında parasal sıkılaşmaya devam edeceği beklentileri ve ABD’li din adamı Andrew Craig Brunson‘ın sağlık sorunları sebebiyle ev hapsine alınması üzerine ABD'den yaptırım kararı alınmasıyla, dövizler yükselişe devam etti.

Gelişmelerin ardından dolar 5.0933, euro 5.9256 ve sterlin 6.6712 liranın üzerine kadar çıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler